Now Reading
Groentespiesjes met mangochutney

Groentespiesjes met mangochutney

Groentespiesjes met mangochutney

BBQ eens buiten de box. Wist je dat groentes ook heel lekker zijn om te bereiden op de BBQ. Deze groentespiesjes zijn super lekker en ook nog eens heel erg gezond!

Ingrediënten

Voor 12 spiesjes

  • 1 bos EAT ME groene asperges, in grove stukken
  • 12 EAT ME mini aubergine, gehalveerd
  • 6 EAT ME mini courgette, gehalveerd
  • 12 EAT ME mini bloemkool, heel
  • peper en zout, naar smaak
  • zonnebloemolie, om in te smeren

Voor de mangochutney

  • 2 EAT ME eetrijpe mango, in blokjes
  • 1 EAT ME rode cayenne peper, fijn gesneden
  • 2 cm EAT ME gember, geschild en geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 limoen, het sap
  • 2 el bruine basterd suiker
  • 4 kardemompeulen
  • 1 tl komijnzaad heel
  • 1 tl korianderzaad heel
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl zout

Benodigdheden: (houten) spiesjes

Bereidingswijze

See Also
Tips voor een gezonde borrelplank

  1. Week de spiesjes even in water, zodat deze niet verbranden op de bbq. Snijd ondertussen de groente
  2. Rijg de groenten om en om aan de spiesjes zodat je een kleurrijke spies vormt en leg deze op een serveerschaal. Smeer de spiesjes in met een beetje zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de spiesjes 5-8 minuten op de BBQ of in een grillpan met zonnebloemolie totdat ze een mooie kleur krijgen. Serveer met de mangochutney en garneer met verse koriander. Eet smakelijk!

Voor de mangochutney

  1. Maak ondertussen de mango chutney. Snijd de mango in blokjes. Rooster de kardemom, komijn en korianderzaad in een koekenpan zonder olie, totdat het begint te geuren. Stamp vervolgens de specerijen fijn met een vijzel en verwijder het jasje van de kardamom.
  2. Verwarm een steelpannetje met een scheut olie om middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook en gember. Doe hier de bruine basterdsuiker in samen met het limoensap en roer dit goed door tot het begint te koken. Verlaag nu het vuur en voeg scheutje water toe, de getoaste specerijen, zout en de mangoblokjes.
  3. Laat dit 30 minuutjes pruttelen op laag vuur tot een dikke substantie ontstaat. Voeg in de laatste 10 minuten de fijngehakte cayennepeper toe en op het eind de kurkuma en roer dit nog goed door.
  4. Laat dit afkoelen alvorens te serveren.

Fotocredit: EAT ME

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top