Now Reading
Gezond ouder worden met brood

Gezond ouder worden met brood

– Ouderenfonds en NBOV slaan handen ineen

Het Nationaal Ouderenfonds en de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) slaan de handen ineen om ouderen te helpen gezond ouder te worden. Om deze boodschap kracht bij te zetten, organiseren beide organisaties op 1 oktober, de Internationale Dag van de Ouderen, een lunch en uitje voor honderd ouderen naar het Nederlands BakkerijMuseum te Hattem.

“Word je ouder, dan verandert je voedingsbehoefte”, licht Jos den Otter, voorzitter van de NBOV toe, “brood is voor iedereen een basis voedingsmiddel en ook voor de ambachtelijke bakker zijn ouderen een steeds groter wordende doelgroep waarmee zij in hun assortiment rekening moeten houden.” Zo wordt binnen de bakkerijbranche al sinds 2008 minder zout aan het brood toegevoegd. Naast minder zout, besteedt de NBOV veel aandacht aan volkoren producten. “Als mensen ouder worden, gaan ze vaak minder bewegen. Dat kan een nadelig effect op de darmflora hebben. Volkorenbrood kan helpen de darmflora gezond te houden. Daarom leggen we op 1 oktober ook het accent op volkorenbrood”.

Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, is verheugd over de samenwerking: “voeding is extreem belangrijk om gezond en fit te blijven. Niet alleen omdat goede voedingsproducten het lijf fysiek fit houden, maar ook omdat ‘eten’ een belangrijke rol inneemt bij de preventie van eenzaamheid. Ouderen die samen lekker eten, kletsen met elkaar en vereenzamen zo minder snel. Het is natuurlijk extra belangrijk dat het eten lekker is! Als je lekker tafelt, blijf je langer zitten en dus langer babbelen met je tafelgenoten. Samen met de NBOV kijken we naar wat ouderen nodig hebben om vief te blijven.”

Lees ook
gezond eten

Het uitje op 1 oktober is één van de vele ‘Langste Eettafels’ die op 1 oktober in Nederland worden georganiseerd. De ‘Langste Eettafel van Nederland’ is een initiatief van de Coalitie Erbij waar het Nationaal Ouderenfonds kernlid van is.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top