Gevulde taco’s met kip

Gevulde taco’s met kip

Met dit gerecht maak je er thuis een feestje van! Probeer eens deze heerlijke taco’s met gekruide kip, ingelegde rode ui, fetakaas, zwarte bonen en zoet-pittige salsa. Serveer met zelfgebakken tortilla chips en het genieten kan beginnen.

Ingrediënten voor 4 personen

500 g kippendijfilet
1 krop sla
100 g zwarte bonen
½ verpakking feta kaas
1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 el olie
1 zakje Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta
1 fles Santa Maria Peach & Chili Salsa

Ingelegde rode ui
1 rode ui
50 ml appelazijn (of andere azijn)
1 el oregano
2 ml zout
1 tl suiker

Bereidingswijze

1. Maak de ingelegde rode ui door 1 gesneden rode ui in dunne plakjes te snijden en deze plakjes in een kom te mengen met 50 ml appelazijn, 1 eetlepel oregano, 2 ml zout en 1 theelepel suiker. Roer af en toe goed door en laat minstens 20 minuten rusten.
2. Snijd de sla in stukken en verkruimel de fetakaas. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
3. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
4. Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de kip in de hete pan en wacht 2-3 minuten voordat je erin gaat roeren zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg de Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta toe als de kip gaar is, roer een paar keer en haal dan van het vuur.
5. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

TIP: Serveer met zelfgemaakte tortilla chips! Smeer wat tortilla’s in met olie en snijd ze in stukjes. Bak ze 3-5 minuten in een oven op 225 graden, en breng op smaak met zout en specerijen naar keuze (bijv. gerookte paprikapoeder).

Credits: Santa Maria