Now Reading
Gestolen telefoon: de schade beperken

Gestolen telefoon: de schade beperken

We bewaren steeds meer persoonlijke informatie op onze telefoon. Van familie foto’s tot bankrekeningnummers; we dragen het allemaal dagelijks met ons mee in onze broekzak. Het risico dat we lopen bij diefstal of verlies wordt hierdoor ook steeds groter. Een dief kan al snel gevoelige persoonlijke informatie naar boven halen en hier op allerlei manieren gebruik van maken. Het is dan ook verstandig om je telefoon zo goed mogelijk te beveiligen en de schade bij een gestolen toestel zoveel mogelijk te beperken.

1. Toestel vergrendeling

De basis ligt bij de vergrendeling van je toestel. Ieder toestel beschikt over de standaard mogelijkheid tot het instellen van een pincode of patroon waardoor het toestel alleen na invoer hiervan ontgrendeld kan worden. De nieuwere toestellen hebben nog meer mogelijkheden. Zo heeft bijvoorbeeld de nieuwste Samsung bij KPN zelfs een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenningssoftware. Dit zorgt ervoor dat je telefoon enkel en alleen door jou geopend kan worden.

2. Automatisch aanvullen

Mocht het toestel dan toch gestolen worden of verloren raken, wil je natuurlijk niet dat gevoelige informatie in de verkeerde handen valt. Ben om deze voorzichtig met het automatisch aanvullen van gegevens. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om allerlei bank, inlog en wachtwoord gegevens op te slaan in het telefoon geheugen; maar dit betekent ook dat iedereen die het toestel in handen heeft bij deze informatie kan. Sta dus even stil bij het risico dat eventuele opgeslagen items kunnen brengen.

3. Opsporen

Veel toestellen bieden de mogelijkheid om op afstand opgespoord te worden. Mocht jouw toestel deze mogelijkheid niet hebben, dan zijn er ook verschillende handige apps te downloaden die deze mogelijkheid geven. Met dit specifieke programma kan de locatie van het toestel gemakkelijk bepaald worden en weet je direct waar het toestel zich bevindt. Sommige apps bieden zelfs de mogelijkheid tot het af laten gaan van alarmgeluiden of het maken van foto’s van de gebruiker.

See Also
goede voornemens

4. Wat te doen bij diefstal

Mocht je telefoon nu toch gestolen worden, doe dan direct aangifte bij de politie. Licht vervolgens ook je aanbieder in. Wellicht heeft je telefonie aanbieder de mogelijkheid om de telefoon via het GPS systeem op te sporen. Laat pasjes en andere gevoelige zaken die op de telefoon terug te vinden zijn blokkeren. Sommige toestellen bieden de mogelijkheid om, op afstand, de gehele telefoon te wissen. Op deze manier weet je zeker dat persoonlijke gegevens, foto’s en contacten niet in de verkeerde handen vallen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top