Genoeg zitplekken voor de familie!

Genoeg zitplekken voor de familie!

Is uw bank toe aan vervanging, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij geven u enkele tips voor het kopen van een mooie nieuwe bank.

  1. Bekijk uw woonkamer goed. Waar wenst u de bank te plaatsen en hoeveel ruimte mag de bank in beslag nemen?  U kunt ervoor kiezen om een grote hoekbank te kopen om met het hele gezin op te kunnen zitten, maar dit neemt natuurlijk best veel ruimte in beslag. Een andere mogelijkheid is om meubelstukken met elkaar te combineren, hierbij kunt u denken aan een 4 zits bank met een grote stoel, een 2-zits en 3-zits bank of een 3-zitsbank met 2 losse stoelen.
  2. Heeft u liever stof of leer? Bij deze keuze is het belangrijk om te kijken naar uw gezinssamenstelling. Wanneer u kleinkinderen of huisdieren heeft, is het verstandiger om voor synthetische stoffen (nylon, een niet natuurlijke product) te kiezen. Deze stoffen worden minder snel vies en kunnen beter tegen verkleuringen, een win-win situatie.
  3. Kies de kleur van de bank. De kleur van uw bank moet natuurlijk afgestemd worden op de kleur van uw woonkamer. Kijk daarom goed om u heen welke kleuren u al heeft staan. Hierbij is het handig om te weten dat lichte kleuren sneller vlekken  kunnen bevatten en dat op donkere kleuren haren van huisdieren meer opvallen. Met kleinkinderen of huisdieren kunt u het beste kiezen voor een neutrale kleur. Door middel van leuke gekleurde kussens of plaids kunt u van uw bank een eyecatcher maken.
  4. Wat is het doel van uw bank? Wilt u liever een bank om te zitten of om op te hangen? Uw bank is de eyecatcher in de woonkamer, maar deze bank moet natuurlijk ook comfortabel zijn. Het uiteindelijke doel van de bank is om er op te zitten.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: