Genieten van de winterpret met uw hond

Genieten van de winterpret met uw hond

De temperaturen dalen en we hopen allemaal op een witte kerst dit jaar. Maar voor uw huisdier brengt een koude winter ook gevaren met zich mee.

Warme vacht:

Voor veel honden is de koud buiten geen groot probleem. Door een dikke vacht of extra activiteit houdt uw hond zichzelf warm. Bij oudere of zieke honden kan dit echter wel een probleem worden. U kunt uw hond een handje helpen door uw hond aan te kleden. In de winterperiode is het ook van groot belang dat u uw hond niet met een natte vacht naar buiten laat gaan.

Sneeuwballen gevecht:

In de winterperiode is een sneeuwballen gevecht een van de leukste activiteiten die er is. Maar voor de hond kan een sneeuwballengevecht vervelende gevolgen hebben. Een hond bijt de sneeuwballen namelijk kapot en eet een gedeelte op. Door de grote temperatuurverschillen kan uw hond maag of darmklachten ontwikkelen.

ijs:

Sommige honden vinden het leuk om het ijs op te gaan. Zorg ervoor dat uw hond wacht totdat u het ijs heeft gecontroleerd op dikte. Als uw hond door het ijs is gezakt komt hij er vaak niet meer op eigen kracht uit. Hij heeft weinig houvast en door de kou worden de spieren snel minder sterk. Ook geeft het voor het baasje een gevaarlijke situatie op het moment dat u uw hond uit het ijs wilt redden.

Auto:

Laat uw hond niet in uw auto achter. In uw auto wordt het net zo koud als daarbuiten maar heeft uw hond geen bewegingsruimte om actief genoeg te zijn om zichzelf warm te houden.

Denk aan uw huisdier en beleef samen ontzettend veel winterpret!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: