Now Reading
Gebruikt u geregeld een haarmasker?

Gebruikt u geregeld een haarmasker?

Haarmasker

Heeft u ook last van droog en pluizig haar? Misschien kan het gebruik van een haarmasker hier goed bij helpen. Maar wat doet een haarmasker precies en werkt dit echt zo goed als we denken?

Wat doet een haarmasker?

In een haarmasker zitten vaak de zelfde ingrediënten als in een conditioner. Toch werken deze twee producten erg verschillend. Een conditioner is veel dunner en wordt na het inbrengen vrij snel uitgespoeld. Een haar masker is veel dikker van structuur en bevat daardoor meer van de verzorgende ingrediënten. U laat het masker dan ook een half uur inwerken waardoor alle voedingstoffen goed opgenomen kunnen worden. Het is dus extra verzorgend en zal een ook beschermlaagje aanbrengen. Zo zal uw haar minder droog zijn en zal het vaak ook wat meer glimmen.

Do’s en dont’s

Op sommige verpakkingen staat dat een haarmasker maar 10 minuten in hoeft te werken terwijl de ander het masker de hele nacht laat zitten. Beide is eigenlijk niet goed en met ongeveer 30 minuten heeft het zijn werk al gedaan. Als u dit korter doet dan zal uw haar niet alles goed op kunnen nemen uit het masker. Doet u het juist te lang dan kan het ook zijn dat u uw haar te veel voed waardoor het juist slap en futloos wordt.

Elk haar is dan ook verschillend en het kan dus wel zijn dat u een keer in de maand of 2 maanden het masker wel een nachtje kan laten zitten. Bij de een heeft het haar al voldoende voedingsstoffen terwijl de ander juist meer nodig heeft. Het is dus ook een beetje uit testen hoeveel uw haar nodig heeft.

See Also
voeding

Welke tips kunnen nog meer helpen?

Door bijvoorbeeld te slapen op een satijnen hoofdkussen kan het haar ook minder pluizig worden. Door de gladde structuur zal er minder wrijving ontstaan. Het zelfde geld eigenlijk voor uw handdoek hoe grover deze is hoe meer u hiermee uw haar beschadigd een microvezel handdoek of een minde grove handdoek zal dan ook kunnen helpen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top