Gebakken zoete aardappel met romige vulling

Gebakken zoete aardappel met romige vulling

Deze gebakken zoete aardappel maak je makkelijk klaar in de oven. Marineer de zoete aardappels met olie, zout en peper en laat ze lekker zacht bakken. Vul met een heerlijk mengsel van crème fraîche, Pulled Oats, zongedroogde tomaatjes en verse kruiden, en het diner kan beginnen!

Ingrediënten voor 2-3 personen

3 kleine zoete aardappels
olie
zout
zwarte peper

Als toppings

1 pak Pulled Oats® Naturel
150 ml crème fraîche
1 dl zongedroogde tomaatjes
1 tl honing of agavesiroop
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl uienpoeder
zout
verse tijm en/of jouw favoriete kruiden

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
2. Snijd de gewassen en afgedroogde zoete aardappels in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, met het snijvlak naar boven. Smeer in met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zoete aardappels 40-50 minuten, of totdat ze zacht zijn.
3. Bereid ondertussen de toppings. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukjes en voeg hier het paprikapoeder, korianderpoeder en uienpoeder aan toe. Meng dit met crème fraîche, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kruiden. Zet het mengsel een tijdje in de koelkast.
4. Schep een flinke lepel vulling op de gebakken zoete aardappel zodra ze klaar zijn. Geniet!

Fotocredits: Gold&Green