Ga erop uit! Wandelen in en rondom Bad Bentheim

Ga erop uit! Wandelen in en rondom Bad Bentheim

In en rondom Bad Bentheim vind je prachtige wandel- en fietsroutes, zowel voor de zeer actieve bezoeker als voor de bezoeker die echt ontspanning zoekt. De lente is onlangs van start gegaan, je kunt dus heerlijk genieten van de opbloeiende natuur, de geur van bloemen en de (hopelijk) wat warmere temperaturen. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden qua wandelroutes. Laat je inspireren en plan snel een trip naar Bad Bentheim!

Wandelroutes Bad Bentheim

Strik je veters en wees klaar voor vertrek, de natuur roept en de heerlijke wandelroutes in Bad Bentheim staan op je te wachten! Bad Bentheim en omgeving hebben zoveel te bieden, het hart van menig wandelaar gaat er sneller van kloppen. Je kunt onder andere wandelen in de bossen, het veengebied of een eenvoudige wandeling maken door de rotsen. Het mooie van de wandelroutes in Bad Bentheim is, dat er altijd wel restaurants en trekkershutten langs de route te vinden zijn. Er is dus ook voor de minder actieve wandelaar genoeg tijd om even lekker bij te komen met een kop koffie!

Met of zonder gps?

Er zijn verschillende mogelijkheden en wandelroutes beschikbaar. Wil je bijvoorbeeld wandelen met een gps-toestel, je eigen telefoon of gebruik jij liever een ouderwetse landkaart (ruzie vaak wel inbegrepen)?

Wandelroute Gildehauser Venn:

Het Gildehauser Venn is een veen- en heidelandschap op de grens van Noordrijn-Westfalen, Nederland en Nedersaksen (Bad Bentheim). Het hele jaar door kunnen wandelaars hun hart ophalen en kennis maken met zeldzame planten en vogels. Deze route is ook ideaal geschikt voor een wandeling met kinderen. Het leid je over vlonderpaden in moerasgebieden, tevens is het mogelijk om twee uitkijktorens te beklimmen voor een prachtig panorama uitzicht. Loop vervolgens helemaal naar boven op de heuvelrug, hier vind je de Ostmühle van Gildehaus (een torenmolen uit 1750) en het imposante Kasteel Bad Bentheim.

Wandelroute Zandsteenroute:

Zandsteen is misschien wel de belangrijkste grondstof in Bad Bentheim, het wordt ook het ‘Bentheimse goud’ genoemd. Wandel langs de oude steengroeves, bewonder de imposante rotsformaties, zandstenen muren of eeuwenoude gebouwen. Rust tussendoor lekker uit op de vele picknickplekken of maak een educatieve stop in het Zandsteenmuseum. De Zandsteenroute bestaat uit twee lange etappes!

Wandelroute Spoorzoeken:

Deze route is toch echt wel voor de fanatieke wandelaar! Met de Grafschafter Spurensuche kaarten set kun je te voet maar liefst 320km aan routes verkennen. Wil je graag meerdere dagen lopen, dan is er de 80km lange historische route ‘In de voetsporen van de Podagristen’. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook een 15 dagtochten route waarbij je alle steden in het Grafschaft leert kennen! Maak er een wandelvakantie van en overnacht in de meest gezelligste hotels van Nedersaksen.

Combineer je wandeling met een hotelovernachting bij Hotel Grossfeld!

Dat wandelen maakt toch altijd wel hongerig en moe. Wil je na jouw wandeling lekker de beentjes omhoog doen en je volledig laten bedienen? Boek dan een overnachting bij Hotel Grossfeld in Bad Bentheim! Dit 4 sterrenhotel ligt midden in de historische binnenstad van Bad Bentheim en is volledig gericht op ontspannen en genieten. Neem na je wandeling een heerlijke duik in het verwarmde zwembad, ontspan in het Turkse stoombad, neem plaats aan de bar voor een biertje of lees een goed boek bij de open haard.

Hotel Grossfeld is het ideale hotel voor gasten die willen wandelen in en rondom Bad Bentheim. Ook biedt dit hotel gratis wandel-, fiets- en autoroutes aan. Word je al moe bij het denken aan wandelen? Geen probleem… Bij Hotel Grossfeld kun je namelijk ook gratis fietsen lenen!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: