Now Reading
Een functie in de boekhouding. Iets voor jou?

Een functie in de boekhouding. Iets voor jou?

Hoewel je als vijftigplusser nog steeds in de bloei van je leven zit, is het vinden van een goede, nieuwe baan, een stuk moeilijker. Of je nu zelf besluit je baan op te geven, of geen keuze hebt in de kwestie: het solliciteren kan ontzettend lastig zijn. Hoe dichter je de pensioenleeftijd nadert hoe minder snel bedrijven nu eenmaal geneigd zijn om een persoon aan te nemen. Een mooi moment om een carrière switch te overwegen. Zo kun je in de functie van boekhouder bijvoorbeeld veel meer kanten op dan je misschien zou denken. Maar om te kijken of de functie van boekhouder iets voor jou is, moet je natuurlijk wel weten wat voor voordelen het met zich meebrengt. We zetten ze dan ook graag even voor je op een rijtje!

  1. Vrijheid en zelfstandigheid

Misschien wel een van de grootste voordelen van een functie in de boekhouding is het feit dat je vaak zelfstandig kan werken; en dit geeft je natuurlijk ontzettend veel vrijheid. Je krijgt specifieke dossiers toegewezen en gaat gewoon zelfstandig aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is je computer en de juiste software; en dit geeft je de vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt.

  1. De mogelijkheden als zzp’er

Een ander groot voordeel is het feit dat je ook als zelfstandige aan de slag kan. Begin bijvoorbeeld met de boekhouding van vrienden en familie, en breid je netwerk stukje bij beetje uit. Voordat je het weet heb je tientallen klanten die jou ieder kwartaal om hulp vragen bij hun boekhouding. Resultaat? Nog meer vrijheid en zelfstandigheid!

  1. De opleiding

Hoewel je natuurlijk wel een opleiding moet volgen om als boekhouder aan de slag te gaan, kan deze opleiding ook gewoon in de avonduren gevolgd worden. Dit maakt dat je gewoon kunt blijven werken bij je huidige baan, en daarnaast studeert om zo aan je toekomst te werken.

See Also
werklozen

  1. Een flink salaris

Hoewel je waarschijnlijk wat minder verdient wanneer je net begint, is een functie in de boekhouding altijd een goed betaalde baan. Zeker wanneer je besluit als zelfstandige aan de slag te gaan kun je zoveel verdienen als je zelf wilt.

  1. Goede werkzekerheid

Een boekhouder is (bijna) altijd wel nodig. Of het nu om een particulier gaat die hulp nodig heeft bij de btw-aangifte, of om een onderneming die ieder kwartaal de gegevens op een rijtje wilt hebben. Zolang er belastingen betaald moeten worden, zijn er genoeg dingen voor een boekhouder te doen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top