Now Reading
Fietsen zonder zadelpijn

Fietsen zonder zadelpijn

Wilt u ook graag lekker kunnen fietsen zonder last van uw billen te krijgen? Een hele dag er op uit zal minder fijn zijn als u als snel zadelpijn krijgt en de fietsroutes zullen steeds minder leuk en korter worden. Het is natuurlijk niet de bedoelen dat het plezier tijdens het fietsen weggenomen wordt door pijn. Het wordt dus hoogtijd om hier iets aan te veranderen!

Zachter zitten

Veel mensen denken dat zadelpijn komt door de hardheid van het zadel. Sommige mensen stappen over op een ander zachter zadel maar ook dan kan de pijn optreden. Er zijn zelfs speciale wollen hoezen die heerlijk zacht en ook warm zitten. Echter is dit niet de oorzaak van de pijn dus dit is niet de goede stap om er vanaf te komen. Als u het juiste zadel heeft en wilt u graag nog meer comfort hebben kunt u er uiteraard nog voor kiezen.

Zit botje

Het is erg belangrijk om te weten waar uw zit botjes zitten. Bij dames staan deze vaak iets verder uit elkaar als bij de heren. De zit botjes moeten op het zadel zitten, vallen ze op het randje of net daarbuiten heeft u dus een groter zadel nodig. Doordat de botjes er naast vallen ontstaat er dus zadel pijn. Zorg dus voor een zadel die breed genoeg is.

Afstand meten

Wilt u weten hoe ver de botjes uit elkaar staan? Het is dan goed om naar het oude zadel te kijken om te zien hoe breed dit is of hoeveel verschil er in zit. Er is ook een handige truc om te zien waar uw zit botjes zitten dan kunt u ook handig meten hoe ver ze uit elkaar staan. Gebruik hiervoor een stuk karton en ga hier op zitten op een harde en gladde ondergrond zoals een tafel of kruk. Zit in de houding waarin u normaal ook fietst en blijf ongeveer 5 minuten zitten. Daarna kunt u een krijtje plat op het karton leggen om zo de afdruk extra zichtbaar te maken. U zult dan 2 donkere wat diepere plekjes zien dat zijn de zit botjes zo kunt u makkelijk met een liniaal meten hoe breed uw zadel moet zijn.

See Also
Fietsarrangementen om de Achterhoek te ontdekken

Meer zit plezier tijdens het fietsen zonder zadelpijn.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top