Voor en nadelen van een tweede huis op een vakantiepark

Voor en nadelen van een tweede huis op een vakantiepark

De voor en nadelen van een tweede huis op een vakantiepark

Zit u er aan te denken om een tweede huis te kopen maar weet u nog niet hoe u dit in moet vullen? Voor het kopen van een tweede huis zijn verschillende mogelijkheden zo kunt u ook een huis kopen op een vakantiepark. Er zitten vakantieparken door heel Nederland van een mooie locatie aan de kust of juist verscholen in de bossen. Sommige mensen vinden dit de ideale oplossing de andere houden hier iets minder van. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor en na delen, wij hebben alles op een rijtje gezet zodat u de juiste beslissing kunt maken.

Voordelen van het vakantiepark

 • Veilige omgeving
  Op een vakantie park rijden er geregeld medewerkers of beveiliging rond. Ze controleren of er geen ongewenste mensen op het park zijn en houden alles voor u in de gaten.
 • Onderhoudsvrij
  Het park zorgt vaak al voor het interieur, onderhoud van het huis maar ook van de tuin. Zo kunt u elke keer als u naar uw tweede huis helemaal genieten zonder extra zorgen.
 • Faciliteiten
  Op het vakantiepark zijn vaak verschillende faciliteiten zoals een zwembad, sauna, tennisbaan of fitness. Van deze faciliteiten kun u gratis gebruik maken. Er is vaak ook een restaurant, supermarkt en snackbar te vinden op het park alles op loopafstand.
 • Verhuren
  Als u niet aanwezig bent in de woning dan zal het vakantiepark het voor uw verhuren. Verder heeft u er geen omkijken naar en wordt dit allemaal voor u geregeld.

Nadelen van een tweede huis op een vakantiepark

 • Niet altijd uw tweede woning kunnen bezoeken
  Als het vakantiepark de woning voor u verhuurt betekend dit dat u niet altijd naar uw woning kunt gaan. Soms zijn er ook regels omtrent vakantie periodes, dan kunt u niet of beperkt gebruik maken van uw eigen tweede woning.
 • Minder privacy
  Op een vakantiepark heb je wellicht ook wat minder privacy. Als je de deur uit loopt zijn er veel andere toeristen om je heen en de woning is wellicht niet volledig afgeschermd van de andere huizen.
 • Inrichting kan niet zelf bepaald worden
  Bij de meeste woningen zit het meubilair er bij in omdat ze dit in alle woningen ongeveer het zelfde willen houden. Een schilderij op hangen is vaak geen probleem maar de bank, eettafel en keuken kunnen wellicht niet helemaal uw smaak zijn.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: