Now Reading
Elk goede doel kan eigen loterij beginnen

Elk goede doel kan eigen loterij beginnen

Duizenden goede doelen in Nederland kunnen voortaan hun eigen loterij organiseren en daarmee een extra inkomstenbron aanboren. Dit is mogelijk via het nieuwe platform van Fair Share. World Animal Protection is het eerste goede doel dat hier gebruik van maakt met haar Wereld Dieren Loterij.

Hoewel er in Nederland al een aantal grote goede doelenloterijen bestaat, profiteert slechts een klein deel van de in totaal 32.000 geregistreerde goede doelen van de honderden miljoenen aan loterij-inkomsten. Dat terwijl ze steeds meer moeite hebben om via allerlei wervingsacties geld en donateurs binnen te halen.

Wat de meeste niet weten is dat het zowel binnen de huidige als nieuwe wetgeving is toegestaan om één keer per jaar een loterij te organiseren. Goede doelen die dat willen, hebben vaak niet de kennis, systemen en ervaring om dat te doen.

Fair Share Nederland wil ze daarmee helpen door goede doelen haar ‘Lottery as a Service’ (LaaS) aan te bieden. Elke organisatie kan op die manier een eigen op maat gemaakte loterij organiseren. Fair Share zorgt voor de hele uitvoering van het proces – van lotenverkoop tot promotie, van vergunningsaanvraag tot prijzenpot – , terwijl het goede doel alle zeggenschap houdt. De helft van de inleg gaat daarbij gegarandeerd naar het goede doel.

See Also

De eerste die van deze service gebruik maakt is World Animal Protection (WAP) met de Wereld Dieren Loterij. WAP beschermt wereldwijd dieren, zowel wilde dieren, dieren in gemeenschappen, vee en dieren in rampsituaties, levert directe (nood)hulp, geeft voorlichting en lobbyt voor betere wetten en regels. De loterij wordt georganiseerd om geld op te halen voor de campagne ‘Wildlife. Not entertainers’. Die vraagt aandacht voor de ruim half miljoen wilde dieren zoals tijgers, leeuwen, olifanten, die voor het toerisme misbruikt en mishandeld worden. Deelnemers die een lot kopen doen vanaf 23 september mee met twaalf trekkingen, waarbij duizenden prijzen te winnen zijn. De laatste trekking is op 4 oktober, Wereld Dierendag.

Het team van Fair Share Nederland heeft jarenlange ervaring op het gebied van het organiseren van (Nederlandse) loterijen. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat consumenten de loten massaal zullen kopen om hun favoriete goede doel te ondersteunen. Wij zien het dan ook als een uitgelezen kans voor goede doelen om op een leuke en spannende manier extra inkomsten te genereren,” zegt Michiel van Dijk van Fair Share. Fair Share is met meerdere goede doelen in gesprek en verwacht in de nabije toekomst meerdere loterijen te gaan organiseren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top