Now Reading
Doe mee aan het nationale tuinonderzoek van Natuurmonumenten

Doe mee aan het nationale tuinonderzoek van Natuurmonumenten

Het is belangrijk om een groene tuin te hebben. Zo zijn planten en dieren welkom in de tuin en heeft de natuur meer ruimte om te leven. U komt te weten wat u zou kunnen veranderen en u kunt zelfs een tuin make-over winnen. Vul zelf dus ook het tuinonderzoek in!

Maak uw tuin groener

Is uw hele tuin betegeld en heeft u schuttingen staan. Dan is uw tuin niet vriendelijk voor de natuur en dieren, dit is simpel aan te passen. U kunt tegels vervangen door wat gras of maak mooie borders met planten en bloemen. U krijgt dan een mooie en levendige tuin waar u de natuur een plezier mee doet. Door tegels weg te halen kan het regenwater makkelijk in de grond terecht komen daardoor kunnen de planten ook het water beter opnemen. Een kleine aanpassing kan al voor veel verandering zorgen, als u een klimplant bij de schutting zet wordt uw tuin ineens een stuk groener. U hoeft er niet naar om te kijken en langzaam krijgt uw tuin een natuurlijke uitstraling.

Een handje helpen

Nu uw tuin vriendelijker is voor de natuur kunt u ook voor wat extra dingen in de tuin zorgen. Zo kunt u een vogelhuisje ophangen, zodra vogels zich hierin gaan nestelen heeft u het beste uitzicht. Ze komen vaak in de tuin en ze vliegen af en aan, als je er op het juist moment bent kunt u zelf de kleine vogeltjes zien uitvliegen. Help ook de insecten door een prachtig hotel. Als u mooie bloemen in de tuin heeft staan zullen ze wel vaker komen maar door een insecten hotel lekker in het zonnetje te hangen zullen er veel meer beestjes in de tuin komen. Houd u niet zo van insecten en heeft u zon achter in de tuin? Hang het hotel dan achter in de tuin op zo heeft u verder geen last van ze als u lekker in de tuin wilt zitten.

Natuurmonumenten zorgt dus niet alleen voor de natuurgebieden maar doet ook zijn best voor groen in de tuin, tussen winkels, op industrieterreinen, op daken van fabrieken en kantoren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top