Eigen uitvaart van te voren regelen?

Eigen uitvaart van te voren regelen?

De meeste mensen denken niet graag na over hun uitvaart. Toch kan het soms helemaal geen kwaad om dat eens te doen. Wat is er nu mooier dan een begrafenis of crematie die volledig conform jouw wensen plaatsvindt? Als jij je wensen kenbaar maakt en vastlegt, scheelt dit jouw nabestaanden veel moeilijke keuzes.

Hoe regel je dit?

Hoe jij je wensen voor een begrafenis of crematie vastlegt? Neem de tijd, ga er rustig voor zitten en schrijf op wat je belangrijk vindt. Beschrijf bijvoorbeeld het verloop van de uitvaart, welke muziek je mooi vindt, wat mensen te drinken krijgen na afloop en wie er spreekt. Het zijn allemaal zaken die helpen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw eigen begrafenis of crematie.

Je kunt ook een afspraak inplannen met een uitvaartondernemer als je weet dat je binnenkort gaat overlijden. Deze persoon kan je veelal uitstekend helpen je wensen omtrent een begrafenis of crematie vast te leggen. Dit gesprek kun je met of zonder partner inplannen, maar misschien is het handig om er in ieder geval iemand bij te betrekken.

Online je wensen vastleggen

Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk om je wensen voor je eigen uitvaart online vast te leggen. Dit vaak bij uitvaartverzekeraars bij wie je een uitvaartverzekering hebt afgesloten. Door je wensen voor je overlijden vast te leggen, ontzorg je voor een groot gedeelte je nabestaanden. Zij hoeven daardoor niet te beslissen over hoe jouw afscheid eruit komt te zien. Bovendien krijg je afscheid hiermee een persoonlijke tint en verkleint het de kans op allerlei misverstanden.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: