Het leed dat eenpersoonstoeslag heet

Het leed dat eenpersoonstoeslag heet

Vrijheid met hoofdletter V! Het is echt zo: gaat u alleen op reis, dan geniet u van veel voordelen ten opzichte van een reis die u samen maakt. Maar waarom zijn de eenpersoonstoeslagen zo duur? En hoe kan dit leed voorkomen of verzacht worden? U leest het hier!

Ik ben alleen, maar betaal voor twee?
Dezelfde kamer, maar dan wel bijna twee keer zo duur. Hoe kan het toch dat mensen die in hun eentje op een 2-persoonskamer verblijven, bijna altijd meer geld moeten betalen dan mensen die wel met z’n tweeën zijn? We hebben het hier over de welbekende ‘eenpersoonstoeslag’, welke wordt berekend op basis van de kosten van de verwarming, verlichting en schoonmaak van de kamer. Ook al slaap je maar in één bed en gebruik je maar één handdoek: de kosten zijn bij één persoon hetzelfde als bij een bezetting van twee personen. Een hotel heeft dan natuurlijk liever twee betalende personen in een kamer dan één. Deze kosten kunnen echter een obstakel voor mensen die alleen (willen) reizen. Wat is hiertegen te doen? Of beter gezegd: hoe kunt u dit probleem vermijden?

Alleen reizen tegen eerlijke prijzen
Als u alleen reist, kunt u op een eenpersoonskamer verblijven. Deze kamers zijn doorgaans kleiner dan tweepersoonskamers. Dit wordt vastgesteld door de hoteliers, dus hier hebben reisorganisaties weinig tot geen invloed op. Soms krijgt u een tweepersoonskamer voor alleengebruik. Er worden tevens reizen aangeboden waarbij géén eenpersoonstoeslag wordt gerekend en u deze dus ook niet betaalt. Het percentage van alleenreizigers stijgt snel, dus het is van belang om uw reis tijdig te reserveren indien u wilt profiteren van deze regeling.

Toch niet helemaal alleen…
Vindt u het fijn om alleen te reizen, maar daarbij wel in het gezelschap te zijn van anderen? Een busexcursiereis is dan een ideale manier van reizen. In de bus en tijdens de excursies komt u namelijk heel makkelijk in contact met medepassagiers. Geen wonder dus dat busexcursiereizen onder alleenreizenden steeds populairder worden! En ook hier kunt u profiteren van een eerlijke eenpersoonskamertoeslag.

Benieuwd naar welke busexcursiereis voor u als alleenreizende het voordeligst is? Bekijk hier het aanbod of doe inspiratie op uit onze volgende bestemmingen zónder 1-persoonskamertoeslag, zoals Wolfach in het Zwarte Woud of Beieren, Bohemen en Praag!