Een sterke relatie

Een sterke relatie

Het is heel normaal dat u niet altijd op 1 lijn zit met uw partner. Dit is helemaal niet erg, soms is het zelfs goed dan leert u elkaar weer op een andere manier kennen.
Door in een goeie relatie te zitten kunt u uw hart en geestelijke gezondheid beschermen.

Herkent u de volgende situaties?

Tijdens een discussie
loop dan naar uw partner toe en geef hem een knuffel, in plaats van uw handen in de lucht gooien bij een discussie en er vervolgens bij weg te lopen (zoals gewoonlijk) Ja, het zal misschien wel alles in uw nodig hebben om het te doen, maar u zult verrast zijn door hoeveel spanning deze simpele beweging zal verminderen. Als dit geen optie is, neem dan even 10 minuten pauze om af te koelen voordat u weer met uw partner gaat praten.

Een noodsituatie
Stel u voor, er gebeurt is ergs en/of iets zeer onverwachts, maar in plaats van dat u vraagt “Heb je iets nodig?” of “Wat kan ik doen?” Gebruik uw gevoel en onderneem actie! Regel oppas voor uw kinderen zodat u hem of haar alle aandacht kan geven, vind een oppas voor de hond, stuur bloemen, plan een reis. Doe wat uw gevoel u zegt.

Uw partner is te laat, alweer…
Gewoon te laat zijn, kunt het beste bespreken nadat uw partner 2 of 3 keer te laat is gekomen. Zeg hem dat u gerespecteerd wilt voelen en dat stiptheid belangrijk voor u is. Is uw partner al jaren schuldig is van de laat komen, waarschuw uw partner dan. Laat uw partner zien wat hij mist als hij of zij niet op tijd is.

Vervelende gewoontes, u kent ze wel
De volgende keer dat uw partner weer dezelfde oude (verschrikkelijke) feest grapjes uit pakt, en dat de reactie erop rollende ogen zijn, zorg er dan voor dat uw partners grapjes wel grappig woeden, en wees de enige persoon die er wel echt om moet lachen. Waar het op neer komt, erger uzelf niet aan elk ding, jullie zijn een team.

Wees open en praat met elkaar, wees niet bang. Samen staat u sterk!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: