Now Reading
Een reis door het ruige Alaska

Een reis door het ruige Alaska

Wanneer je gek bent op ongerepte en ruige natuur, dan is Alaska de perfecte bestemming voor je volgende reis. Hier vind je namelijk talloze gletsjers, bergen en meren. De volgende highlights zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Denali National Park

Rijd vanuit Anchorage naar het Denali National Park. Deze rit verrast door de schoonheid van de natuur die je onderweg tegenkomt. Schuif na aankomst aan bij het Alaska Cabin Nite Dinner Theatre. De voorstelling in de authentieke blokhut in het Denali Park Village, geeft je een idee over hoe het er in Alaska in de vroege twintigste eeuw aan toe ging. Met andere woorden, het Alaska in de tijd van de ‘gold rush’ en de vele mijnwerkers. De voorstelling is een geweldige mix van kleurrijke verhalen, levendige muziek en humor. In de tussentijd kun je genieten van een typisch Amerikaanse ‘all you can eat’ maaltijd, wat voornamelijk bestaat uit Alaska zalm, barbecue ribs, aardappelen en maiskolven.

De Denali Wilderness Tour

De Denali Wilderness Tour is dé tour die je echt niet mag missen als je in het Denali National Park bent. In ongeveer acht uur tijd leer je van je gids alles over het park, haar geschiedenis, de vegetatie en de wilde dieren die je tegenkomt. Je hebt onder andere de kans om beren, Dallas schapen, elanden, rendieren en vossen te zien. Als je geluk hebt kun je ook de hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley, zien (als het niet in wolken gehuld is).

Zet je reis daarna verder voort naar Fairbanks, wat een goede tussenstop is voor een reis tussen Denali en Glenallen. De Chena Indian Village walking tour, wat een onderdeel van de Fairbanks Riverboat Discover is, is een aanrader. Je bezoekt dan een dorp van de Athabascan Indianen en leert hoe zij overleven in het barre Arctische klimaat. Wilde dieren worden er gebruikt voor voedsel en bescherming, berkenbasten kano’s zonder metalen bevestigingsmiddelen zorgen voor vervoer en vurenhouten hutten dienen als primitieve schuilplaatsen. Leuk om te zien hoe anders zij hier leven.

Wrangell St. Elias National Park en de Root Glacier

Vanuit Fairbanks kun je in een dag via de Richardson Highway doorrijden naar Glenallen. Je rijdt dan door verlaten delen van Alaska en spot af en toe de Alaska pijplijn, die grotendeels dezelfde route volgt als deze snelweg. Geleidelijk maakt de toendra plaats voor de toppen van de Wrangell Mountains. Een aanrader is met een ‘bush plane’ verder te reizen naar het Wrangell St. Elias National Park, het grootste nationale park van Amerika. De vlucht met dit kleine vliegtuig is een excursie op zich en is onbeschrijfelijk. Dertig minuten lang vlieg je over gletsjers, diepe dalen en hoge, besneeuwde bergen.

Onder begeleiding van een lokale gids kun je in het park een gletsjerwandeling van 2 mijl maken naar het oneindige ijs van de Root Glacier. Met behulp van stijgijzers onder je voeten kun je op eindeloze paden van ijs lopen. Je voelt je klein in dit enorme landschap.

De Prince William Sound Cruise

Een bush plane kan je weer terug naar de bewoonde wereld brengen. Met de auto kun je je reis vervolgen naar Valdez. Deze plaats is een bekende vissershaven van waaruit cruises en kayaktochten naar de gletsjers varen. De Prince William Sound Cruise is erg aan te raden. Tijdens deze 6 uur durende luxevaart vertelt de kapitein over de flora en fauna van het Columbia Glacier gebied en zie je diverse gletsjers en vele dieren. Je kunt hier walvissen, zeeleeuwen, otters en papegaaiduikers zien. Van de gletsjers maakt vooral de Maeres Glacier diepe indruk. Van de beweeglijke gletsjers vallen regelmatig brokken af die in zee storten. Het geluid van het scheurende en brekende ijs zal je niet snel meer vergeten. De Prince William Sound Cruise is zonder twijfel de perfecte afsluiter van je bezoek aan het ruige Alaska.

Wil jij de ongerepte natuur van deze bijzondere staat ook ontdekken? Bekijk dan de Alaska reizen van Tenzing Travel

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top