Now Reading
Deuren vanaf 1 juni weer open!

Deuren vanaf 1 juni weer open!

Iedereen zit zich waarschijnlijk te verheugen op 1 juni. De restaurants gaan dan weer open en we kunnen weer wat meer genieten van het normale leven. Er zijn nog wel wat regels waar u rekening mee moet houden. Ik heb ze allemaal op een rijtje gezet zodat u veilig op pad kunt.

Wat moet u weten voor in de horeca?

De restaurants en cafés mogen vanaf 1 juni 12 uur weer open met een aantal voorwaarden. U kunt daardoor al wel lekker uit eten maar er wordt rekening gehouden met de gezondheid van iedereen.

  • Maximaal 30 gasten binnen exclusief personeel
  • Iedereen moet vooraf gereserveerd hebben
  • Iedereen moet 1,5 meter afstand van elkaar houden (Er zijn uitzonderingen hierop, mensen uit een huishouden en tweetallen mogen binnen 1,5 meter van elkaar zitten)
  • Er moet vooraf een intake plaats vinden om te controleren of de gasten klachten hebben
  • Aan een tafel mogen maximaal 4 personen zitten
  • Als gasten vertrekken dient tafel en menu kaart grondig gereinigd te worden

Nu het mooie weer op komst is kunt u natuurlijk ook op een terrasje gaan zitten. Hiervoor geldt geen maximaal aantal personen maar wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Film, theater en concert zalen

Niet alleen de restaurants mogen weer open vanaf 1 juni maar ook bioscopen, theaters en concertzalen. Hier gelden eigenlijk dezelfde regels voor als bij de horeca. Er mogen maximaal 30 personen in het publiek zitten en er moet vooraf gereserveerd worden. Verder zijn er nog een aantal andere voorwaarde waaraan ze zich moeten houden:

  • Musea en monumenten mogen open als de bezoekers vooraf een kaartje hebben gekocht en een checkgesprek uitvoeren. Het maximaal aantal personen verschilt per gebouw.
  • Muziekscholen en centra voor de kunsten mogen weer open. Er geldt een maximum aantal van 30 personen per gebouw.
  • Voorstellingen zijn ook mogelijk voor maximaal 30 personen in de zaal.

Versoepelingen

Het ziet er naar uit dat vanaf 1 juli weer meer versoepelingen gaan komen. Zo zouden restaurants, bioscopen en theaters maximaal 100 gasten mogen ontvangen en mogen groepen tot 100 personen weer georganiseerd bij elkaar komen. Daarnaast zullen dan ook weer campings open mogen vanaf 1 juli.

Lees ook
COVID-19

Als u er op uit gaat blijf voorzichtig en blijf denken aan de hygiëne. Blijf op de hoogte van de regelingen en zorg dat u deze naleeft. Was nog steeds regelmatig uw handen, vermijd plekken die te druk zijn en blijf natuurlijk thuis als u of iemand binnen het huishouden ziek is.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top