De voorjaarsschoonmaak, heeft u hem al gedaan?

De voorjaarsschoonmaak, heeft u hem al gedaan?

Ondanks het slechte weer is de natuur al lang uit haar winterslaap ontwaakt. Bij ons thuis is er namelijk al een geitje geboren en ik wordt elke ochtend gewekt door een prachtige staartmees. Ze zit graag onder mijn slaapkamerraam.

Kom ook uit de winterslaap
Voor ons is het ook tijd om uit de winterslaap te ontwaken, het is namelijk weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Het is hierbij de bedoeling dat geen enkel hoekje en kiertje bespaart blijft. Alles moet schoon! Van kamer tot kamer, tot kamer, tot kamer. De gordijnen, het meubilair, alle kiertjes en nisjes en zelfs de deurmatten alles wordt hierbij schoongemaakt en afgestoft. Ramen en deuren worden tegen elkaar open gezet om de boel lekker te laten luchten. Een schoon en frist huis, ja dat is de bedoeling. Vergeet niet de kledingkast en de zolder ook op te ruimen. Gooi alles wat niet meer gedragen of gebruikt wordt weg. Kijk ook eens naar het houten meubilair, deze kunnen misschien ook wel een boenwasje gebruiken. Kortom haal alles eruit wat er in zit.
Een tip
Wellicht is het erg verstandig om te wachten met deze grote schoonmaak tot na de Pasen. Het zou erg jammer zijn dat u al die moeite voor niets heeft gedaan als u met Pasen de boel weer vies krijgt doordat u lekker geniet van een hapje en een drankje met uw familie en vrienden. Een vlekje op het meubilair is zo gemaakt en de etensgeur van bijvoorbeeld een gourmet blijft lang in huis hangen net als al het vet dat er bij vrij komt. Daarnaast wordt de klok ook verzet en is het straks weer een uur langer licht. Dat betekend een uur extra poetstijd, heerlijk toch?
Ik heb er zin in, laat het mooie weer maar komen…

Fijne paasdagen & succes met de voorjaarsschoonmaak!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: