De uitslag van het vakantieonderzoek

De uitslag van het vakantieonderzoek

Allereerst dank ik u hartelijk voor uw respons.
Het vakantieonderzoek heeft maar liefst een volledige respons van 456 op een totaal van 553.

In dit artikel leest u de uitkomsten van het vakantieonderzoek 2016. Het onderzoek is voornamelijk gericht op vragen omtrent het boeken van, en de bestemming van, een volgende vakantie.

Het boeken
U kunt uw vakantie ten alle tijden boeken; een jaar of zelfs langer nog van te voren, tot een dag, of om het nog gekker te maken op de dag zelf. Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de ondervraagden zijn of haar vakantie 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt. Bijna een kwart boekt 1 tot 2 maanden voor vertrek. Er zijn opvallend weinig last minute boekers, slechts 4% boekt zijn of haar vakantie 1 week voor vertrek.

Om de vakantie te boeken zijn er veel verschillende mogelijkheden, dit kan bijvoorbeeld online, bij een reisbureau of per telefoon. Ruim 60% boekt online een vakantie. Dit is gemakkelijk, snel en vaak veilig te doen. Opvallend en zeer onverwacht is dat nog zeker 6% zijn of haar vakantie per telefoon boekt. Eigenlijk best logisch, dit u weet direct waar u aan toe bent en u hoeft dus niet te wachten op een antwoordmail.
Zelf heb ik hier geen ervaring mee, ik boek net als vele anderen altijd online.

De bestemming
Heerlijk weg en toch dicht bij, dat denken veel van de respondenten. De meesten kiezen namelijk voor een vakantie in Europa en/of in eigen land. Buiten Europa is Azië het meest populair, gevolgd door Zuid-Amerika.

Het type zonvakantie staat beslist op nummer 1!
Heerlijk genieten van de zon, lekker onderuitgezakt op een strandstoel te werken aan een prachtige egale bruine huidskleur met in uw ene hand een boek en in uw andere een overheerlijke cocktail.
Op nummer 2 staat de actievevakantie met op nummer 3 de stedentrip.

Een perfecte uitslag lijkt mij. Zelf ga ik ook graag op een zonvakantie met een actief tintje. Het is heerlijk om even uit de comfortzone te komen tijdens uitdagende actieve activiteiten, om dan vervolgens op het strand helemaal ontspannen bij te komen van alle inspanningen en impressies.

Droombestemmingen
Wellicht dat u het al had verwacht, maar voor mij kwam het als erg onverwacht…
De droombestemming van vele respondenten ligt gewoon in Europa en voor velen zelfs nog in Nederland.

Buiten Europa is Azië het meest populair, op de voet gevolgd door Afrika en Zuid-Amerika met daarna Oceanië en vervolgens Noord-Amerika.

Voor mij is de hele wereld een grote droom bestemming, en voor u?

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: