Now Reading
De meest gezonde theesoorten

De meest gezonde theesoorten

De meest gezonde theesoorten

Wellicht staat u er in de ochtend mee op, of drinkt u een paar kopjes gedurende de dag. Nee, we hebben het niet over koffie maar over thee. Er wordt vaker gezegd dat u beter thee kunt drinken dan koffie, maar is thee eigenlijk wel zo gezond? We vertellen u graag wat de meest gezonde theesoorten zijn.

De meest gezonde theesoorten

Van nature bevatten de blaadjes van een theeplant cafeïne, net zoals koffie. De hoeveel cafeïne varieert alleen per theesoort, en zelf dan kan de thee nog heel gezond zijn. Over het algemeen zit er in zwarte thee de meeste cafeïne, daarna groene thee en als laatste witte thee.

Ondanks deze categorieën zijn er binnen zowel de zwarte, groene als witte thee veel verschillende theesoorten. Het kan dus ook zomaar eens zijn dat u een zwarte theesoort drink die minder cafeïne bevat dan een groene theesoort. De hoeveelheid cafeïne in thee hangt namelijk onder andere af van de grofheid van de theeblaadjes en de hoeveelheid, hoe sterk het is gezet, tempratuur van het water en de grote van de kop of mok.

Zwarte thee

Onder de zwarte thee vallen bekende soorten zoals Earl Grey en English breakfast. Voor het maken van de thee worden de bladeren volledig blootgesteld aan zuurstof en verandert onder andere de kleur. Wanneer u zwarte thee drinkt kan het helpen bij concentratieproblemen. De cafeïne in de theesoort zorgt er namelijk voor dat de bloedtoevoer naar uw hersenen verhoogt.

Uiteraard blijft er cafeïne in de theesoort zitten. Het is dan ook het beste om de inname niet te overdrijven. Maar het is altijd nog beter dan koffie.

Groene thee

Deze theesoort is een van de gezondste soorten van allemaal. Niet alleen bevat het ontstekingsremmende eigenschappen die bacteriën tegengaan, maar zorgen de vele antioxidanten ook voor het verlagen van stress en vermoeidheid. De kleur van groene thee ontstaat doordat de blaadjes worden verhit en niet worden blootgesteld aan zuurstof.

Nog een leuk weetje. Groene thee kan de vetverbranding stimuleren.

Witte thee

Witte thee is een theesoort die over het algemeen weinig cafeïne bevat en het minst bewerkt is. Zo zit witte thee vol antioxidanten die het immuunsysteem versterken en beschermen tegen ontsteking. Tevens is het een theesoort die net als groene thee het afvalproces een beetje makkelijker kan maken en is het goed voor uw botten.

Overige theesoorten

Niet alleen zwarte, groene en witte thee hebben voordelen. Zo bevat Kamillethee kalmerende eigenschappen die uw zenuwstel tot rust brengen waardoor u gemakkelijker in slaap kunt vallen. Tevens is het goed tegen menstruatie krampen en migraine.

Drinkt u wel eens gemberthee? Dan kunt u dit ook wel het wondermiddeltje tegen kwalen noemen. Deze theesoorten is namelijk goed tegen bijvoorbeeld: hoofd-en spierpijn, de bloedcirculatie, onrustige spieren of maag en het afvallen.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top