Now Reading
De klassieke tuinen van Suzhou, China

De klassieke tuinen van Suzhou, China

De klassieke botanische tuinen van China, wie heeft ze niet een keer voorbij zien komen. Deze traditionele tuinen worden door heel China gerespecteerd dankzij hun unieke architectuur en indrukwekkende zorg. Nergens in China zijn er indrukwekkendere tuinen te zien dan in Suzhou.

Couple’s Retreat Garden

Gebouwd in 1874 door Ju Lin, hoofd van het Baoning district in Suzhou. De tuin heeft een karakteristieke indeling en spreekt tot de koppels die er op bezoek komen. De indeling wijkt af van een traditionele tuin, met een oostelijke en westelijke kant die gescheiden wordt door een huiselijk gebouw in het midden. Donker groene bergen, een overvloed aan kleuren en paviljoenen die rechtstreeks uit een film komen. In het zuidoosten van de tuin staat de beroemde Shuangzhaolou toren, aangesloten met unieke paviljoenen en torens.

Couple’s Retreat Garden staat bekend om haar achterliggende gedachte; een koppel die zich terug trekt in de bergen, ver weg van de drukke stad, om samen een harmonieus en vrede vol leven te leiden.

Humble Administrator’s Garden

Als er over één tuin in Suzhou gezegd wordt dat het de mooiste van heel Zuid-China is, dan kunt u er van uitgaan dat het over de Zhuozheng Yuan (Humble Administrator’s Garden) gaat. Deze gerenommeerde tuin is sinds 1131 meerdere malen verbouwd, of volledig afgebroken.

De tuin bestaat uit 3 onderdelen rondom een klein meer namelijk: de oostelijke tuin, de westelijke tuin en de centrale tuin. De tuin bestaat in totaal uit 48 verschillende gebouwen en meer dan 20 oude bomen. Door de gehele tuin zijn verschillende bijzondere routes te volgen. Wat het bijzonder maakt zijn de zigzag loop planken over het water, speciaal gemaakt zodat de tuin op een langzame manier wordt verkend. Als u op bezoek gaat bij deze bijzondere tuin, let dan goed op de kleine details. U zult zien dat sommige ramen worden neergezet als natuurlijke schilderijen met een fantastisch uitzicht op de tuin, of dat sommige gebouwen de vorm van een traditionele boot hebben meegekregen.

Als u niet een gehele dag wilt spenderen aan het bezoeken van tuinen, maar toch een goede indruk wilt krijgen van de diversiteit van de botanische schoonheid dan is de Zhuozheng Yuan tuin de ideale optie.

Humble Administrators Garden

Garden of Cultivation

Een plek die het meeste weg heeft van een klassieke tuin uit de Ming dynastie. De Ming dynastie was de regerende overheid in de tijdsperiode 1368 – 1644 en was van grote invloed op de culturele invloeden in het land en heeft geholpen met het vormgeven van de bijzondere tuinen in Suzhou. De Garden of Cultivation, staat bekend om zijn elegantie en perfecte gebruik van weinig elementen. Voordat de bouw van de tuin begon, was er een duidelijk plan bedacht en dat komt goed naar voren in de algehele architectuur van deze simplistische, maar bijzondere botanische tuin. De tuin is in vergelijking met andere tuinen meer open en simpel ingericht. In het midden van de tuin ligt een traditionele vijver wat ligt aan het grootste water paviljoen van Suzhou.

Lingering Garden

Deze klassieke tuin, gebouwd in 1593 is één van de vier botanische tuinen die in 1997 werd toegevoegd als een Unesco World Heritage Site. In de tuin zijn ook twee klassieke “Intangible World Heritage Arts” te beluisteren, namelijk de traditionele Pingtan en Guqin muziek. Het meest opvallende deel in deze unieke tuin is de zelfgemaakte berg genaamd Shi Ping Peak in het oostelijke deel. Tijdens de Qing dynastie (1644-1911) zijn er twaalf lijmstenen rotsen toegevoegd aan de tuin, die symbool staan voor de omliggende bergen. In het midden van deze zelfgemaakte berg is de Cloud-Capped-Peak, een massaal stuk lijmsteen uit het Tai Meer. Tegenwoordig het middenstuk van deze rustgevende tuin.

De klassieke muziek, de nauwkeurigheid van stukken door de tuin en de rijke historie maakt de Lingering Garden een tuin die u niet kunt overslaan tijdens uw rondreis in Suzhou.

lingering garden

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top