Now Reading
De jungle van Taman Negara in West-Maleisië

De jungle van Taman Negara in West-Maleisië

De jungle van Taman Negara mag je absoluut niet overslaan als je naar West-Maleisië op reis gaat. Verblijf ten minste twee nachten in het Mutiara Taman Negara Resort, zodat je meerdere excursies kunt maken.

Aankomst in de jungle

Het Mutiara Taman Negara Resort ligt middenin het oudste regenwoud ter wereld. Vanuit Kuala Lumpur rijd je in ongeveer vier uur naar Kuala Tahan Jetty, waar je de auto langs de rivier parkeert. Het resort ligt aan de overkant, dus je hoeft alleen nog de oversteek met de boot te maken, wat nog geen minuut duurt.

Vanaf de oever gaat je bagage met een band omhoog naar het resort. Dat scheelt weer een aantal trappen met je koffer sjouwen. Je begeeft je meteen middenin de groene jungle, met fluitende vogels en slingerende apen om je heen. Het verblijf is in een houten bungalow, met eigen veranda. Let op dat je eten en drinken buiten bereik van de apen houdt, want die komen er graag op af. Het advies is dan ook om ramen en deuren van je bungalow dicht te houden.

Het is absoluut aan te raden om met meerdere excursies mee te gaan, zodat je zoveel mogelijk van de omgeving ziet. Voor vertrek kun je een arrangement boeken waarbij verschillende excursies zijn inbegrepen, maar je hebt ook de mogelijkheid om ter plaatse losse tours bij te boeken.

Jungle night walk

S’avonds is er de optie om mee te gaan met een ontspannen ‘night walk’ onder begeleiding van de gids. Met een zaklantaarn wordt er gezocht naar allerlei soorten dieren zoals insecten. De wandeling is over houten vlonders, dus je blijft op enige afstand van spinnen, slangen en ander gespuis dat zich schuil houdt in de jungle. Je hebt ook kans op het zien van een Tapir, een dier dat lijkt op een miereneter.

Uitkijkpunt Bukit Teresek en de Canopy Walk

Met deze wandeltocht ga je meer klimmen en is de wandeling niet meer over houten vlonders, dus je zult er iets meer moeite voor moeten doen. Je komt uit bij het uitkijkpunt Bukit Teresek. Vaak hangt er een lichte nevel boven de boomtoppen, wat zorgt voor een mysterieus plaatje over de vallei. Je kunt zelfstandig naar boven gaan, aangezien alles goed is aangegeven, maar je kunt er ook voor kiezen om te wandelen met een gids. Die informeert je uitgebreid over het gebied waar je loopt, wat de klim nog interessanter maakt. Sla zeker de Canopy Walk niet over. Je loopt over hangbruggen boven de boomtoppen. Je moet alleen geen hoogtevrees hebben.

Waterval Lata Berkoh

Ga onder begeleiding naar de Lata Berkoh waterval, waar je met een bootje naartoe vaart. De boottocht op zich is al geweldig. Je verlaat de bruine modderige rivier die aftakt in een smallere rivier met helder water, waar de bomen als een boog overheen groeien. Vlakbij de waterval stap je uit om de laatste paar honderd meters te lopen. Het is daarom wel handig om schoenen aan te hebben. Eenmaal aangekomen bij de waterval kun je heerlijk gaan zwemmen in het koele water.

De combinatie van het resort, de ligging en de verschillende tours maakt dit een prachtige bestemming voor een veelzijdig verblijf. Een goed advies: boek op tijd je verblijf in Taman Negara, want het aanbod aan accommodaties in de jungle is beperkt.

Wil jij dit gebied ook bezoeken? Bekijk dan het arrangement van Tenzing Travel of lees meer over het Mutiara Resort.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top