De broekrok voor jong en oud

De broekrok voor jong en oud

Wie kent hem niet; de broekrok, ofwel culotte. Het is een kledingstuk waar de één van houdt en de ander van gruwelt. Afgelopen winter was hij al vaak te vinden in de nieuwe collecties van bekende modemerken, en ook op straat komt hij weer vaker voorbij. Ook dit voorjaar kunt u er niet omheen; de broekrok is terug. Wij zullen u hier uitleggen waarom dit item een must-have is voor jong en oud.

Waarom een broekrok?

Een broekrok is een broek tot net over de knieën met erg wijde pijpen; het is dus een broek die lijkt op een rok. Elegantie en efficiëntie worden met dit kledingstuk perfect gecombineerd. Door de wijde pijpen is de broekrok luchtig en ideaal voor de warmere dagen. Bovendien is het met de broekrok, door de bewegingsvrijheid, mogelijk om elegant en zonder zorgen een weekendje te gaan fietsen. Bedenk bij de aankoop van een broekrok dat het door de wijde pijpen extra belangrijk is dat u kiest voor een getailleerd model. Niet getailleerde modellen zullen het figuur geen goed doen. Bij webshops zoals Peter Hahn vindt u een aantal mooie, zomerse modellen, die in combinatie met een mooie instapper of slipper uw outfit voor deze zomer compleet maken.

Uw eigen broekrok maken

Bent u creatief en maakt u graag uw eigen kleding? Kies er dan voor zelf een patroon te tekenen en uw eigen broekrok te maken. Op deze manier kunt u hem precies ontwerpen naar uw smaak en met de stof die u mooi vindt. Deze website laat zien hoe een basispatroon van een broekrok wordt getekend, zodat u meteen aan de slag kunt gaan.

Een andere trend dit seizoen zijn kledingstukken met stippen en strepen. Meer over deze seizoenstrend vindt u hier.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: