Now Reading
Dagje uit bij Slot Loevestein!

Dagje uit bij Slot Loevestein!

De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo’n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: middeleeuwen, staatsgevangenis en Hollandse Waterlinie. De meest markante periode in de geschiedenis van het slot is, dankzij Hugo de Groot, ongetwijfeld de staatsgevangenis. Ons museum huisvest bovendien een gespecialiseerde collectie van zo’n 900 objecten.

U kunt hier genieten van een stuk geschiedenis of het prachtige natuurgebied er om heen.

Museumbezoek
Met de persoonlijke sleutel kun je zelfstandig het kasteel verkennen, presentaties starten en verhalen ontsluiten. Gidsen vertellen op vaste vertelpunten drie interactieve verhalen over de iconen ridders, gevangen en soldaten. Ook is er dagelijks om 14.30 uur een lezing over het gedachtengoed van beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot. Speciaal voor kinderen wordt het verhaal ‘Ontsnapt’ verteld waarbij ze zelf in de boekenkist mogen klimmen! Verder staan er in diverse ruimtes in het kasteel infozuilen met zaalfolders.

Loevestein is ook een archeologische site. Met de persoonlijke sleutel kan de expositie ‘Opgegraven’ worden bezocht. Hier zijn sporen te vinden van de vroegere bewoners. Zij vertellen verhalen over het leven in de voorbije eeuwen.
Alle presentaties en verhalen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Lees ook

Layar Loevestein Ontrafeld
U kunt ook met uw smartphone in de hand de vesting verkennen. Als u de Layar-app heeft ge├»nstalleerd en de layar mijnGelderland heeft ingeladen, dan ontrafelt Slot Loevestein zich voor uw ogen: 21 plekken (POI’s) in de vesting zijn voorzien van informatie, historische beelden en videomateriaal.

Klik hier voor meer informatie voor een Dagje uit bij Slot Loevestein.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top