Now Reading
Dag en nacht hulp voor dieren in nood dankzij de Dierenbescherming

Dag en nacht hulp voor dieren in nood dankzij de Dierenbescherming

Helaas gebeurt het nog regelmatig dat dieren niet goed verzorgt worden en hier onder lijden. Niet alleen als een huisdier niet goed behandeld wordt maar ook bij zwerfdieren komt de Dierenbescherming in actie. Dierenleed wordt niet alleen veroorzaakt door nalatigheid maar wanneer een huisdier kwijt is en een aantal dagen van huis is kan het beestje ook problemen hebben.

Hulp door dierenambulance

Wanneer een dier gewond of zwervend wordt aangetroffen zal de dierenambulance er op af gaan. Ze verlenen eerste hulp en brengen en dier naar de dierenarts waar deze verder geholpen wordt. Als het dier niet gechipt is of als het baasje niet bekend is zal het dier terecht komen in het asiel.

Tijdelijk verblijf in een dierenasiel

Elk jaar raken 10 duizend honden en katten hun huis kwijt. Dit kan gebeuren doordat ze verdwaald zijn, gedumpt zijn of omdat er niet meer voor ze gezorgd kan worden. In een asiel worden ze liefdevol opgevangen en zullen ze op zoek gaan naar een nieuw baasje en een goed huis. Als ze in het asiel zitten worden ze goed verzorgt en krijgen ze de medische verzorgen als ze die nodig hebben.

Zwerfkatten van de straat af halen

Er zijn tegenwoordig nog steeds veel zwerfkatten. Het kan zijn dat uw kat de weg naar huis niet meer terug kan vinden, ze worden buiten gedumpt of ze worden al als zwerfkat geboren. Deze katten verwilderen en sluiten zich vaak aan bij andere zwerfkatten. Zo kan een groep met zwerfkatten erg groot worden en er zullen geregeld nieuwe nestjes geboren worden. Deze katten en kittens worden opgevangen door de Dierenbescherming en ze helpen bij het chippen en castreren van katten.

Zorgen voor een beter dierenbeleid

Er wordt natuurlijk gezorgd voor hulp voor dieren maar daarnaast zetten ze zich ook in om dit te voorkomen. Door goede kaders voor dierenleed vast te zetten in de wet kan dit voorkomen worden. Er wordt ook gedacht aan wilde dieren om hun leef gebied weer wat grotere te maken en door te kijken naar goede alternatieven.

U kunt de Dierenbescherming helpen op verschillende manieren om zo nog meer dieren te kunnen helpen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top