Daarom moet u naar buiten?

Daarom moet u naar buiten?

Zie dit maar als een geweldige rede om voortaan buiten te gaan lunchen. Besteed meer tijd samen met moeder natuur, want een studie heeft bewezen dat mensen die dichter bij groene gebieden wonen een betere mentale gezondheid hebben.

De informatie is van 2.479 mensen die over 200 buurten verspreid waren vastgesteld. De onderzoekers hebben gekeken naar de afstand van de mensen en plantengebieden (zoals een park) en door hun mentale gezondheid bij te houden. En daaruit bleek dus dat de mensen die dichter bij gebieden wonen met veel bomen, gras of bloemen zich positiever voelde met hun leven.

De exacte rede hierachter is niet duidelijk, maar voorgaande studies hebben ook al laten zien dat het rondhangen op bladerige gebieden psychische activiteiten verhogen (yoga) en sociale contacten (picknick in het park), beide voorbeelden verlichten stress.

U kunt natuurlijk niet gelijk opstaan en naar een groener gebied verhuizen, maar u kunt er wel gebruik van maken, door dus lekker in het park te gaan lunchen, of via het park naar huis lopen of fietsen.

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: