Cultuur snuiven in het historische Bad Bentheim

Cultuur snuiven in het historische Bad Bentheim

Een van de dingen die Bad Bentheim kenmerkt, is de rijke cultuur en ontelbare kunstwerken. Voor de echte kunst- en cultuurliefhebber is Bad Bentheim een absolute must visit! Kasteel Bentheim is een van ’s werelds best bewaarde historische gebouwen, de zandsteen die al jaren gewonnen wordt en het eeuwenoude openluchttheater zorgen ervoor dat er altijd wel iets te beleven valt.

Kasteel Bentheim

Ga terug naar het jaar 1050 door een bezoek te brengen aan Kasteel Bentheim. Dit imposante kasteel is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 in de boeken vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is dit reusachtige complex in het bezit van de graven en vorsten van Bentheim en Steinfurt.

Het kasteel is het hele jaar open vanaf 10:00 uur. Wil je het kasteel geheel zelf onderzoeken? Dat kan, de burcht is rijkelijk voorzien van routeschildjes, zodat je deze ook zonder gids kunt ontdekken. Toch liever een rondleiding waarbij je ten alle tijden vragen kan stellen? Dan kan je deelnemen aan de openbare rondleidingen van anderhalf uur of je boekt een individuele rondleiding. Vanuit Hotel Grossfeld wordt er elke zondagochtend een rondleiding georganiseerd.

Openluchttheater Bad Bentheim

Het openluchttheater Bad Bentheim is één van de oudste en authentiekste natuurpodia. Door de idyllische ligging in een voormalige steengroeve, waan je je terug in de tijd. Het openluchttheater bestaat al sinds 1925. Elk jaar worden er middag vullende familievoorstellingen opgevoerd, aangevuld met een theatervoorstelling in de avond. Neem een kijkje, het openluchttheater is geopend van maandag t/m vrijdag.

Bentheimer Wald Bad Bentheim

Benieuwd waar die prachtige gebouwen van gemaakt worden? Neem dan een kijkje bij het Bentheimer Wald, ten noorden van Bad Bentheim. Deze gigantische muur strekt zich uit rondom het kuurcentrum van Bad Bentheim in zuidoostelijke richting tot rondom het openluchttheater. Bewonder deze grote rotsen van het Bentheimer zandsteen en neem een avontuurlijke wandeling door het bosbelevingspad.

Nachtwächterrundgang

Een echte belevenis die je niet mag missen wanneer je een bezoekje brengt aan Bad Bentheim, is de nachtwächterrundgang! Deze tocht wordt ’s avonds gehouden, waarbij je met een gids langs alle highlights van Bad Bentheim loopt. Deze gids wordt ook wel de ‘Nachtwächter’ genoemd. De Nachtwächter is verkleed als historisch figuur en zal met behulp van een lantaarn de rondleiding door Bad Bentheim verzorgen. Een ware belevenis voor jong én oud! Vanuit Hotel Grossfeld wordt er elke vrijdag en zaterdagavond een Nachtwächterrundgang georganiseerd.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: