Now Reading
Cruise door besneeuwde fjorden

Cruise door besneeuwde fjorden

Varend door de spectaculaire fjorden van Noord-Noorwegen is een magische ervaring. Van het winterse landschap van de Lofoten met bergpieken die steil oprijzen uit zee, kleurrijke vissershavens met oker en roodgeverfde houten huizen tot de rustieke Vesterålen en het uiterste puntje van Europa: de Noordkaap. Onbetaalbaar is het als daar ineens de dansende kleuren van het noorderlicht vanaf het dek te zien zijn, weerkaatsend op de oceaan en de besneeuwde bergen.

De Hurtigruten
Deze oorspronkelijke postboten, de Hurtigruten, varen helemaal langs de fjordenkust van Noorwegen, vanaf Bergen naar Kirkenes bij de Russische grens en weer terug. De Hurtigruten speelt nog altijd een hele belangrijke rol in de bereikbaarheid van afgelegen dorpen en steden aan zee en diep in de fjorden. Ook nu met het moderne weg- en luchttransport, voorziet de Hurtigruten de inwoners van de Noorse kust nog altijd dagelijks van post en goederen en brengt het reizigers comfortabel naar de meest afgelegen plaatsen.

Een cruise in de winter, door de besneeuwde fjorden van Noord-Noorwegen, is een bijzondere ervaring. Vanaf het water ziet het land er weer heel anders uit! Een heerlijke afwisseling en daarom opgenomen in de rondreizen van Voigt Travel. Een deel van deze route vaart van Tromsø via Hammerfest naar Honningsvåg, niet ver van de Noordkaap. Dat is niet voor niets: de weidse vergezichten, de rotsformaties van de fjorden en de route per konvooi naar de Noordkaap vergeet u nooit meer.

Typisch Noors
Hoe ruig en verlaten ook, het noorden van Noorwegen is allesbehalve ongastvrij. U vindt hier de meest lieflijke locaties waar de vriendelijke Noren u met open armen ontvangen. Zij willen dat u kennis maakt met hun wereld en zetten u de lekkerste lokale gerechten voor. Of het nu in een pittoreske vissershaven is, hoog in de bergen of in de stad, overal waar u komt ervaart u de authentieke Noorse gastvrijheid.

Noorderlicht
U bevindt zich ver boven de poolcirkel dus waar u ook bent, overal heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met het betoverende noorderlicht. Ook als u aan het varen bent: de kapitein op de Hurtigruten slaat direct alarm en luidt de klok zodra het licht aan de hemel verschijnt. Fotocamera mee en snel naar het dek. Daar waant u zich even helemaal in een andere wereld.

Groepsreizen
Voigt Travel organiseert twee rondreizen waarin een cruise met de Hurtigruten is opgenomen.

  1. De rondreis Lapland en de Lofoten brengt u van Tromsø, de hoofdstad van het noorderlicht, naar Svolvær op de Lofoten.
  2. De rondreis Lapland, Noordkaap en Hurtigruten brengt u van Tromsø helemaal naar Kirkenes. Onderweg maakt u een tussenstop op de magische Noordkaap! ’s Avonds geniet u van de gezelligheid aan boord, ’s nachts slaapt u comfortabel in uw eigen hut en overdag ontmoet u bijzondere mensen op betoverdende locaties.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top