Creatief in de herfst

Creatief in de herfst

Creatief bezig zijn. Ontspannend he? Ook in de herfst zijn er weer veel ideeën om creatief bezig te zijn. Allerlei herfstcreaties waarmee u uw huis kunt opvrolijken. Hieronder een aantal suggesties om mee aan de slag te gaan.

  • Dennenappels verven. Wat heeft u nodig? Dennenappels, verf en touw. Op het moment dat u de dennenappels geraapt heeft, kunt u ze het beste even schoonweken in water met een beetje zout. Laat de dennenappels daarna even drogen, zodat ze weer open gaan staan. Wikkel dan rond het einde van de dennenappel een stuk touw van 20/30 centimeter. Nu kunt u de dennenappel verven. U kunt ervoor kiezen om de dennenappel in een bakje verf te dompelen, maar u kunt ook aan de slag gaan met een verfkwast. U kunt ook zelf kiezen welke kleur u gebruikt. Gaat u voor rustige kleuren? Of gaat u juist voor veel verschillende felle kleuren? Na het verven kunt u de dennenappels laten drogen door de touwtjes vast te binden aan bijvoorbeeld een droogrek. Zodra de dennenappels volledig droog zijn, kunt u de touwtjes verwijderen. U heeft nu prachtig geverfde dennenappels waar u van alles mee kunt versieren!
  • Versieringen met dennenappels. U kunt heel simpel een glazen pot versieren met dennenappels. Neem hierbij nog een takje groen en een mooi lint. Bind het lint om de hals van de glazen pot en maak hier de dennenappels en het takje groen aan vast. Dit kunt u doen door te knopen of te lijmen. Nu kunt u een waxinelicht of kaarsje in de pot doen. Zo simpel is het, u heeft nu al een prachtig versierde glazen pot gemaakt, voor een prachtige herfstsfeer.
  • Glazen pot met eikeltjes. Zorg voor een glazen pot. Deze kan met of zonder hengsel. Als u een pot met hengsel heeft kunt u deze mooie creatie in huis ophangen. In deze pot zet u een kaars in glas. In de loze ruimte tussen het glas en de pot kunt u schoongemaakte eikeltjes leggen. Leuk is om te variëren in kleur. Leg er bijvoorbeeld een deel bruine en een deel groene eikeltjes in. Dit zorgt voor een vrolijk effect.

Heeft u zelf nog meer leuke ideeën? Laat ons zien hoe creatief u bent en stuur uw tips of creaties naar joanne.janssen@plusser.nl
Wie weet komen uw tips of creaties in een volgende blog!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: