Now Reading
Cliënten geven bevolkingsonderzoek borstkanker een 9!

Cliënten geven bevolkingsonderzoek borstkanker een 9!

Cliënten (vrouwen tussen de 50 en 75 jaar) die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker zijn zeer tevreden over dit onderzoek. Zij geven het bevolkingsonderzoek een 9 als cijfer. Dit blijkt uit het landelijk cliënttevredenheidsonderzoek dat de 5 regionale screeningsorganisaties in april 2013 uitgevoerd hebben. Zeker in vergelijking met het gemiddelde algemene klanttevredenheidscijfer in Nederland (7,6) is dit een resultaat om trots op te zijn.

De 5 screeningsorganisaties zijn continue bezig met het verbeteren van hun dienstverlening. Zij zijn benieuwd hoe tevreden cliënten over het bevolkingsonderzoek borstkanker zijn en hoe zij het borstonderzoek ervaren. Op basis van deze inzichten kunnen de screeningsorganisaties verbeterpunten aanpakken en de sterke punten behouden.

Het cliëntenonderzoek
In april 2013 hebben de 5 regionale screeningsorganisaties voor de tweede keer een cliëntenonderzoek uitgevoerd. Ruim 4000 cliënten kregen een vragenlijst mee naar huis, die zij anoniem terug konden sturen. Opmerkelijk is dat de regionale verschillen verwaarloosbaar zijn: de cliënten zijn eensgezind in hun positieve beoordeling. Ook de respons was in alle regio’s vergelijkbaar (totaalrespons bijna 69%). Dit bevestigt het beeld dat drie jaar geleden uit het eerste cliëntenonderzoek naar voren kwam.

De resultaten
Het onderzoek richtte zich met name op ervaringen van de cliënt. Wij vroegen cliënten zich uit te spreken over onder andere de informatie die ze hadden gekregen, het maken/verzetten van een afspraak, de medewerkers van het onderzoekscentrum (laboranten) en de informatietelefoon, en het onderzoek zelf.

De cliënten waarderen alle onderdelen met goede scores.
Onze cliënten onderschrijven dat zij het borstonderzoek belangrijk vinden door de vraag “Ik vind het bevolkingsonderzoek borstkanker belangrijk” te beoordelen met een 9,5.
Zij (51%) geven echter ook aan dat het onderzoek pijnlijk kan zijn. Onze medewerkers worden zeer hoog beoordeeld en scoren met name goed op vriendelijkheid (9,0) en behulpzaamheid (9,0). Ook het gemak waarmee een afspraak kan worden verzet wordt positief ervaren. Bijna 100% geeft aan het onderzoek aan te raden bij vrienden en/of kennissen.

Lees ook
sauna

De screeningsorganisaties zetten zich in voor een veilig en betrouwbaar onderzoek waarin de cliënt centraal staat. De resultaten van het onderzoek geven ons het vertrouwen dat wij in deze opzet slagen. Met de feedback van onze cliënten kunnen wij onze dienstverlening nog beter op de wensen en behoeften van de cliënten afstemmen.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker
De 5 regionale screeningsorganisaties zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Jaarlijks ontvangen ruim een miljoen vrouwen tussen de 50 en 75 jaar een uitnodiging om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De vrouwen worden om de 2 jaar gescreend.
Het borstonderzoek vindt plaats in speciaal hiervoor ingerichte (mobiele) onderzoekscentra en wordt uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide screeningslaboranten. Meer informatie vindt u op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top