Citroen onder uw oksel en 4 andere handige tips met citroen

Citroen onder uw oksel en 4 andere handige tips met citroen

Een citroen kan veel meer dan u denkt! Behalve citroen of de sap daarvan toe te voegen aan uw eten kunt u de citroen voor veel meer doeleinden gebruiken.  Hieronder heb ik 6 handige toepassingen van de citroen omschreven. 

Citroen onder uw oksel!
Moet u de deur uit maar heeft u geen deodorant meer in huis? Snij dan een citroen in tweeën en wrijf er een paar keer mee onder uw oksel. De geur veroorzakende bacteriën worden door het citroenzuur direct aangepakt. U zult na het gebruik van citroen weer heerlijk ruiken!

Heldere vingernagels
Zijn uw vingernagels ook dof geworden? Maak uw nagels dan goed schoon onder de kraan. Knijp vervolgens een citroen leeg in een klein bakje en doe uw nagels 2 minuten in het sap.

Vlekken weg met citroen
Of u nou wijn, bessen of een olievlek in uw kleren heeft, citroen kan bijna alle vlekken op textiel verwijderen. Knijp de twee halve citroenen goed uit boven de vlek en laat het even intrekken. Vervolgens kunt u het kleding stuk wassen. Heeft u geknoeid op een duurzame stof, dan kunt u het beste de citroensap mengen met zout. Even goed inwrijven en vervolgens kunt u het kledingstuk wassen.

Stralend wit met citroen
Doe ongeveer een half kopje citroensap bij de witte was in uw wasmachine. Citroen helpt namelijk niet alleen bij het verwijderen van vlekken maar helpt ook bij het bleken van de witte was. Laat voor het maximale effect uw was drogen in de zon.

Uw snijplank schoon met citroen
Van uw ooit zo witte snijplank is tegenwoordig niet veel meer over. Door het snijden van tomaten, paprika’s een uitje en ga zo maar door is uw snijplank wat verkleurt. Strooi wat zout op de plank en wrijf hier vervolgens stevig met een citroen overheen. Het resultaat, een stralend witte snijplank!

Natuurlijk kunt u nog veel meer doen met een citroen. Binnenkort komt er een nieuwe blog met nog meer handige tips!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: