Now Reading
Chef’s gehaktbal, het ‘geheime’ recept van Jonnie

Chef’s gehaktbal, het ‘geheime’ recept van Jonnie

Gehaktbal

We zitten weer in een lockdown en de horeca sluit natuurlijk weer om 20.00 uur. Dat betekent dat we thuis weer meer mensen ontvangen om voor te koken. Om jou hierbij te helpen bieden wij jou inspiratie van twee kruidenmelanges waarmee jij gemakkelijk Jonnie Boer’s’ bekende oer-Hollandse (vega) gehaktbal nu ook thuis gemakkelijk op tafel kan zetten!

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 600 g half om half gehakt
  • 2 el Euroma Chef’s gehaktbal
  • 4 eieren
  • 100 g crackers of getoast brood (fijn gemalen)
  • 2 el (Zwolse) grove mosterd
  • 1 el sambal
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 l gebonden kalfsjus
  • Klontje boter

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot en knoflook fijn.
  2. Verhit de pan en smelt de boter. Bak hierin de knoflook en sjalot tot deze mooi glazig zijn.
  3. Meng samen met het gehakt, de Chef’s gehaktbal kruiden, eieren, balsamico azijn, crackers, mosterd, knoflook, sjalot en sambal tot je een mooie, smeuïge massa krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen en rol hier ronde gehaktballen van.
  5. Bak de gehaktballen aan beide kanten aan, in een braadpan met de rest van de boter.
  6. Gaar als laatste de gehaktballen tegen het kookpunt aan in de gebonden kalfsjus. Serveer de gehaktballen.

Credits: Euroma

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top