Now Reading
Brandwonden Stichting en Brandweer slaan handen ineen tijdens Brandpreventieweken

Brandwonden Stichting en Brandweer slaan handen ineen tijdens Brandpreventieweken

Om bewustzijn te creëren onder de bevolking gaan de brandweer en de Brandwonden Stichting in de hele maant oktober aan de slag om mensen iets te leren over brandveiligheid

65-plussers meer gevaar bij brand
De campagne is vooral gericht op mensen boven de 65 omdat zij meer kans lopen om te overlijden bij een woningbrand. Zelfstandig wonende ouderen die slecht ter been zijn lopenn 3 keer meer kans om te komen bij brand. Door de wens van mensen om langer zelfstandig te blijven wonen en de vergrijzing is er de kans dat het aantal mensen overlijdt bij een brand de komende jaren toe zal nemen. Vooral mensen die slecht ter been zijn lopen bij brand meer risico.

De campagne
tijdens de brandpreventieweken zullen er verschillende initiatieven zijn die mensen bewuster en beter voorbereid moeten maken op het gebied van brandveiligheid. Volgens een persbericht van de Brandwonden Stichting heeft 50% van de Nederlandse bevolking geen vluchtplan voor het geval er brand ontstaat. 40% heeft geen vrije vluchtroute en 31% zou door de rook vluchten in plaats van een rookvrije route te zoeken. Jaarlijks sterven er 40 mensen door koolstofmonoxidevergiftiging als gevolg van het inademen van rook.

Tijdens de campagne worden er door 55.000 collectanten kortingsbonnen op rookmelders uitgedeeld. Ook is er een rookmelderteam bestaande uit vrijwilligers die door de brandweer opgeleid zijn. Deze mensen komen bij u thuis rookmelders installeren en kunnen andere tips geven over de brandveiligheid in huis.

See Also
Zilvervisjes

Wat kunt u doen?
In geval van brand heeft men drie minuten om te vluchten. Om deze drie minuten zo goed mogelijk te benutten is het aan te raden om na te denken over een vluchtplan. Zorg er ook voor dat er een rookmelder hangt en controleer deze regelmatig en vervang de batterijen als dit nodig is. Ook is het aan te raden om brandveiliger te gaan leven. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er niet te veel stekkers in één stekkerdoos zitten en schakel elektronische apparaten helemaal uit wanneer deze niet in gebruik zijn.

Wilt u weten hoe het met uw brandveiligheid gesteld is? Klik dan hier om de test te doen. Op de website van de Brandwonden Stichting staat nog meer informatie over het voorkomen van brand.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top