Now Reading
Boekentip: Koude Kermis

Boekentip: Koude Kermis

Boekentip Koude Kermis

Vanaf begin mei is het boek: Koude Kermis van Hedy d’ancona te vinden in de Nederlandse boekhandel. Het is een vervolg op het eerder verschenen boek Vrolijk Verval dat ging over: Oud is out en Jong is in.

Koude Kermis

In de wereld van nu is oud out en jong in, constateerde Hedy d’Ancona in Vrolijk verval. Ze werd na verschijnen vaak aangesproken door grijsaards die haar complimenteerden met haar ‘coming out’ voor de ouderdom. Dat het niet alleen kommer en kwel was, dat ze geen compassie behoefden en dat ze niet zaten te wachten op knuffels. Toch is er ook een andere kant aan die vrolijkheid. Het verlies van een partner en andere dierbaren. Het afscheid van de dingen die je niet meer kunt, of durft. De teleurstelling over de dingen in de wereld die nog steeds niet zijn verbeterd.

Oud worden is niet altijd makkelijk, en de verworvenheden van wijsheid en ervaring gaan soms hand in hand met het verval van krachten. In Koude kermis schrijft d’Ancona op de haar kenmerkende eerlijke en relativerende wijze over die keerzijde. Met humor, en met altijd oog voor het halfvolle glas.

Details

Het boek komt uit op 10 mei van dit jaar. Het is een 128 pagina tellend boek waar ze dus uitkomt voor het feit dat oud worden voordelen en ook mooie kanten heeft, maar dat er aan oud worden en zijn ook nadelen en verdrietige kanten zitten. Het is dus een non-fictie boek waar ook weer humor in voorkomt, zoals u dit van Hedy d’Ancona gewend bent uit eerdere boeken.

Lees ook
Caravaggio-vonnis

Vrolijk Verval

Heeft u het eerder boek Vrolijk Verval nog niet gelezen dan is het wel aan te raden om deze eerst te lezen. Het vervolg valt dan logischer op zijn plek. Het boeken Vrolijk Verval is op 15 juni 2021 uitgekomen en is online of in de boekhandel te verkrijgen.

Veel leesplezier en blijf tevreden met uw leeftijd! Elke leeftijd heeft zo zijn voor en nadelen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top