Boeken tip: Videobellen etiquette

Boeken tip: Videobellen etiquette

75 niet te missen gedragsregels

Vind jij videobellen ook zo heerlijk? Lekker thuis in je onderbroek achter de laptop naar de vergadering, je eigen koffie erbij en de kat op schoot? Of erger je je juist aan slecht geluid, halve hoofden in beeld en een stapel wasgoed op de achtergrond?

Videobellen is, zeker door de coronacrisis, niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch gaat het nog regelmatig mis.

“Hallo, kunnen jullie me horen?”
“Ik zie je wel maar ik hoor je niet.”
“Zijn we Miriam kwijt? Miriam ben je daar nog?”

Of het nu formeel vergaderen of lekker kleppen met je vrienden of familie is, Videobellen etiquette helpt je het gesprek te laten slagen en eruit te halen wat erin zit.

Marlous de Haan (1967) is expert op het gebied van videobellen. Zij begeleidt online meetings en geeft trainingen in hoe je succesvol kunt beeldbellen. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten.

Daarnaast is ze gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Eerder schreef ze het boek Smartphone etiquette. Ze publiceert boeken en artikelen en geeft interviews en lezingen over nomofobie, smartphone-etiquette, videobellen-etiquette en digitale detox.

Bron: Videobellen etiquette