Now Reading
Boeken tip: Het Beest – Carmen Mola

Boeken tip: Het Beest – Carmen Mola

Het Beest

Winnaar prestigieuze Premio Planeta

Madrid, 1834. Terwijl de Spaanse stad gebukt gaat onder een vreselijke cholera-epidemie sluipt er een meedogenloze moordenaar door de straten, die het voorzien heeft op jonge meisjes en al snel de bijnaam ‘het Beest’ krijgt. De veertienjarige Lucía loopt hem tegen het lijf tijdens een van haar strooptochten en vanaf dat moment maakt hij jacht op haar.

Als het Beest haar zusje ontvoert, begint voor Lucía een verwoede race tegen de klok. Ze vindt onverwachte bondgenoten in een eenogige politieagent en een onverschrokken journalist, maar het is maar de vraag of die haar kunnen helpen. Lucía belandt in een complot van geheime genootschappen, bijgeloof, gruwelijke rituelen en politieke samenzweringen waar ze uit moet ontsnappen voor het te laat is…

In oktober 2021 werd na jarenlang speculeren onthuld dat er drie Spaanse auteurs schuilgaan achter het pseudoniem Carmen Mola. Zij traden in de openbaarheid om de Premio Planeta-prijs van 1 miljoen euro in ontvangst te nemen voor hun nieuwe boek. Het beest domineert inmiddels alle Spaanse bestsellerlijsten. Op weergaloze wijze componeerde het drietal een filmische thriller vol actie en spanning, die je meevoert naar het Spanje van de negentiende eeuw.

Carmen Mola

Achter het pseudoniem Carmen Mola gaan drie bekende mannelijke Spaanse thrillerauteurs schuil: Jorge Díaz, Agustín Martínez en Antonio Mercero. Na een jarenlang mysterie werd dit bekendgemaakt toen zij de Premio Planeta, de belangrijkste literaire prijs van Spanje, in ontvangst mochten nemen voor Het beest.

See Also
De Oostenrijkse verleiding

Bron: Xander Uitgevers

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top