Now Reading
Boeken tip: Ik ga leven – Lale Gül

Boeken tip: Ik ga leven – Lale Gül

Ik ga leven

Büsra groeit op in een streng islamitisch gezin. Daten is verboden, muziek draaien mag niet, jezelf opmaken is ongepast, vrienden van het andere geslacht is onwettig, je verjaardag vieren mag niet. Büsra gaat tegen haar opvoeding in en doet stiekem dingen die ze van haar geloof en opvoeding niet mag. Ik ga leven is de autobiografische debuutroman van de in Amsterdam wondende Lale Gül.

Ik ga leven

In Ik ga leven zoekt Büsra met veel humor de grenzen van haar geloof en gemeenschap op. Büsra neemt geen blad voor de mond en stelt zichzelf kritische vragen. Ze draagt make-up en mooie sieraden, komt laat thuis en spreekt met jongens af. Moet ze leven als een kamerplant? Uitgehuwelijkt worden door haar verwekkers en een liefdeloos leven leiden en veranderen in een broedkip?

Lale Gül

Lale Gül is een Nederlandse auteur die met dit debuut haar visite kaartje aflevert. Ze woont in Amsterdam en ging tot haar zeventiende ieder weekend naar een Koranschool. Lale Gül studeert Nederlands aan de VU.

Lees ook
De hoofdrol

Ik ga Leven mogelijk verfilmd

Er zijn momenteel meerdere partijen die interesse hebben in het verfilmen van het boek. Het kan een serie of een film worden. Lale Gül is in gesprek met meerdere partijen maar er is nog geen keuze gemaakt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top