Een blessure? Een brace kan uitkomst bieden

Een blessure? Een brace kan uitkomst bieden

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Uw kleinkinderen hebben speelgoed laten liggen en u bent net over dat ene autootje uitgegleden en u heeft u pols verstuikt. Rust kan dan uitkomst bieden en vaak is de klacht daarna ook wel weer over. Maar wanneer de klachten wat ernstiger van aard zijn en aan blijven houden is het toch goed om even een huisarts te bezoeken.

Deze kan u adviseren om bijvoorbeeld een fysiotherapeut te bezoeken om uw klacht met gecontroleerde oefeningen weer te verhelpen en uw spieren en gewrichten weer soepel te maken. Belangrijk is wel dat u hier niet zelf mee aan de slag gaat, want verkeerde bewegingen kunnen de klacht alleen meer verergeren in plaats van verhelpen.

Om uw blessure meer ondersteuning en rust te geven kunt er voor kiezen om een brace te dragen. Een brace is een hulpmiddel dat het functieverlies van spieren of gewrichten helpt te compenseren. Braces worden gemaakt uit soepele stof, maar ook uit harde kunststof of zelfs metaal.

Braces hebben meestal een ondersteunende functie. Bij beschadiging van pezen of gewrichten kunnen ze eventuele instabiliteit gedeeltelijk opvangen. Soms zijn ze ook bedoeld om pezen of gewrichten rust te gunnen, een beetje zoals met een gips.

Bij een polsblessure of gewrichtspijn in de pols kunt u kiezen voor een polsbrace. Een polsbrace kan dus ingezet worden ter ondersteuning, maar ook om bijvoorbeeld een zwelling op een bepaalde plek tegen te gaan. Dit terwijl het grootste deel van de bewegingsfuncties van de pols toch behouden worden.

Een brace kan dus grote voordelen bieden bij klachten. Wel belangrijk is om bij de keuze van de brace een aantal punten in acht te nemen. Hoe vaak gaat u de brace dragen. In  het geval van blessure zal dit dagelijks zijn gedurende een bepaalde periode. Kies daarom ook voor een kwalitatief goede brace die ook langer tijd meegaat bij intensief gebruik. In het uitgebreide assortiment braces van Monozorg vindt u ongetwijfeld een geschikte brace voor uw klachten. Van rugbanden tot Polsbraces en van bekkenbanden tot liesbreukbanden.

Mocht u twijfelen laat u dan adviseren door uw fysiotherapeut of huisarts!