De beste periode om op vakantie te gaan

De beste periode om op vakantie te gaan

April
Een goede bestemming voor in de maand april is Italië. De hotspots van dit land zijn in de zomer namelijk vaak erg warm om te bezoeken. Bovendien is het hier in de zomermaand augustus tamelijk druk, want dan zijn de Italianen zelf vrij. Ga daarom in het voor- of najaar naar de prachtige Italiaanse bloemenrivièra of het fascinerende Sicilië!

Mei en juni
De maanden worden warmer, de zonuren lopen op en de vakantiezin neemt toe. Het is tijd om een mooie bestemming op te zoeken! Maar waar oh waar is het goed vertoeven. Wat dacht u van de kust van Engeland of de Shetland Eilanden? In de zomer is het hier zelden heet. De temperaturen zijn dan perfect om veel te gaan zien en het massatoerisme blijft uit. De zuidwestenwind kan wel regen meenemen; hoe het weer precies zal zijn weet u natuurlijk nooit, maar wél dat het een vakantie wordt om nooit te vergeten.

Juli en augustus
Noorwegen. Begint u van de gedachte aan de kou al spontaan te klappertanden? Nergens voor nodig! In februari tot en met maart is het land inderdaad een land ideaal voor sneeuwactiviteiten of voor het noorderlicht, maar dankzij de warme golfstroom is het aan de westkust niet koud. In de zomer is Noorwegen een prachtige bestemming, gesierd door vele hoogtepunten. Bovendien gaat hier de zon tijdens dit jaargetij niet onder; een prachtig fenomeen om een keer mee te maken in uw leven. Beleef Noorwegen in de zomermaanden!

September en oktober
Ruim 300 miljoen toeristen per jaar zoeken vertier in Spanje. Pas dus op waar je heen gaat en vooral: wanneer u hierheen gaat. Ook de Spanjaarden zijn vrij in augustus en op veel plaatsen is het dan veel te druk. Het ligt er tevens aan naar welk deel van Spanje u afreist. De zuidkust leent zich perfect voor maanden als september, maar ook oktober doet nog mee.

Dus lekker naar Spanje in de zomer of in het najaar naar Engeland? Nee! En bij twijfel laat u zich adviseren door een reisspecialist. Zo weet u precies welke van uw favoriete bestemmingen je wanneer kunt bezoeken, of welke bestemming het beste past bij uw vrije dagen!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: