Bescherm uw huid goed tegen de zon!

Bescherm uw huid goed tegen de zon!

Nu het mooie weer er weer aankomt is het belangrijk om uw huid goed te beschermen. De zon kan soms erg sterk zijn waardoor het verbranden van de huid erg snel kan gaan. Als u flink verbrandt kunt u hier veel last van krijgen en verbranden is eigenlijk nooit goed voor de huid. Wat kunt u doen om uw huid te beschermen?

Waarom wordt je bruin of rood?

Een gebruinde huid is eigenlijk een teken van het afweermechanisme van de huid. Door het bruin worden zal de huid zich beschermen tegen de schadelijke uv-stralen en zult u dus minder snel verbranden. Een verbrande huid wil dus eigenlijk zeggen dat het afweersysteem de zon nog niet aan kan. Een verbrande huid is niet alleen pijnlijk maar het zorgt ook voor minder elasticiteit en verhoogt het risico op huidkanker.

Zoek de schaduw op

Het is natuurlijk bekend dat de zon zorgt voor een kleurtje of het nou bruin of rood is. Als u snel verbrand is het verstandig om geregeld de schaduw op te zoeken. Wilt u toch graag een mooi bruin kleurtje krijgen is dit geen probleem, in de schaduw wordt u ook bruin. Dan wellicht wel wat minder snel maar dat is juist goed voor de huid. Kies dus bij voorkeur een plekje in de koele schaduw dan in de brandende warme zon.

Draag goede kleding

Het is belangrijk om uw huid ook af en toe rust te gunnen tegen de zon. Draag zo nu en dan ook kleding dat uw schouders of armen bedekt om uw huid even te laten herstellen en rust te gunnen tegen de zon. Deze lichaamsdelen worden zo de volgende keer minder snel rood en behouden hun elasticiteit.

Lekker smeren

Zonnebrand wordt erg veel gebruikt en maar goed ook. Het beschermd de huid tegen de schadelijke uv-stralen en zorgt er voor dat u in de zon kunt zitten zonder te verbranden. Hoe hoger de factor hoe langer de zonnebrand beschermd, zorg er wel voor dat u zich vaak genoeg insmeert en niet één keer op een dag de zonnebrand pakt. De prijs van de zonnebrand maakt niet uit want ze beschermen allemaal even goed, echter zal de één lekkerder ruiken of makkelijker in gebruik zijn.

Vergeet uw gezicht niet!

De huid van uw gezicht kan soms erg gevoelig zijn. Gebruik bijvoorbeeld een speciaal lippenbalsem die beschermd tegen de zon. Zet een hoed op, dit filtert het zonlicht en houdt veel uv-stralen tegen die anders in uw gezicht komen. Een zonnebril is ook erg fijn om te hebben. U kunt uw ogen even ontspannen en rust geven door een zonnebril. Doordat u niet meer met uw ogen knijpt zal dit ook veel kraaienpoten voorkomen.

Verzorg uw huid ook na het zonnen

Als u een heerlijk dagje op het strand geweest bent of gewoon heeft genoten van de buitenlucht is het belangrijk om uw huid daarna goed te verzorgen. Ze hebben de zon de hele dag kunnen verdragen en hebben dus wat extra verzorging nodig. Ga lekker koud douchen om de warmte uit uw huid te halen en smeer u in met bodylotion of aftersun. Het vocht in uw huidcellen wordt aangevuld en uw huid blijft mooi stralen.