Now Reading
Beroep uitgelicht: de orthopedisch bandagist?

Beroep uitgelicht: de orthopedisch bandagist?

Wanneer u ouder wordt krijgt u vast eens met dit beroep te maken. Wat is een orthopedisch bandagist eigenlijk? Sommige mensen hebben prothesen of orthesen nodig om bepaalde lichaamsdelen te vervangen, te corrigeren of te ondersteunen. Als bandagist maak je zulke hulpmiddelen. 

U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een kunstbeen, maar een bandagist werkt voornamelijk met leer, textiel of kunstof. Dus denk aan aangepaste schoenen, maar ook steunkousen of compressiekousen worden binnen deze beroepsgroep ontwikkeld.

Compressiekousen bieden uitkomst wanneer u veel vocht vasthoudt of beginnende spataderen heeft. Compressiekousen zijn ideaal tegen vocht in uw enkels en benen, bij het voorkomen van spataderen en tegen reizigerstrombose. Heeft u aan het eind van de dag last van vermoeide, zware of onrustige benen? Of heeft u een staand of zittend beroep? Steunkousen helpen u om uw benen gezond en vitaal te houden.

Alle steunkousen en reiskousen op Compressiekousen.nl hebben graduele compressie, oftewel een gelijkmatig aflopend drukprofiel. Dit wil zeggen dat de kous bij de enkel meer druk geeft dan bij de kuit. Hierdoor wordt de werking van de kuitspierpomp optimaal ondersteund en verbetert de afvoer van vocht en afvalstoffen uit de benen. De verbeterde bloedcirculatie zorgt voor meer zuurstof in de spieren, waardoor uw benen fitter en energieker voelen.

Lees ook
koud douchen

Aantrekhulp
Heeft u moeite met het aantrekken van uw steunkousen? Compressiekousen.nl verkoopt ook handige aantrekhulpen voor het aantrekken en uittrekken van steunkousen met open en/of gesloten teen. Met een aantrekhulp kunt u zelfstandig makkelijk kousen aantrekken, waardoor u minder afhankelijk bent van anderen. Ook geeft het zorgmedewerkers verlichting tijdens het aan- en uittrekken van steunkousen bij cliënten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top