Now Reading
Beleggen en toch iets goeds doen

Beleggen en toch iets goeds doen

Steeds minder mensen geloven dat geld geven de oplossing is binnen ontwikkelingssamenwerking.
Het maakt afhankelijk en voelt als een bodemloze put. Tegelijkertijd zien we dat microfinanciering juist in de lift zit. Ondanks de onzekerheid op de financiële markten investeerden meer Nederlandse beleggers dan ooit in microfinanciering. Het afgelopen jaar zijn de groeicijfers zelfs boven de 10% uitgekomen.

Beleggen is het nieuwe doneren
Als belegger krijg je een eerlijk rendement. Bij het Oikocredit Nederland Fonds was dat bijvoorbeeld jaarlijks 1,55% sinds de oprichting. Dat is natuurlijk hartstikke mooi meegenomen. Maar het belangrijkste is dat je weet dat je geld goed terechtkomt. Namelijk bij mensen in ontwikkelingslanden met een plan. Mensen die het heft in eigen handen willen nemen en actief aan een toekomst willen bouwen. Zo bouwen ze niet alleen aan een betere toekomst voor zichzelf, maar ook voor de mensen om hen heen. Daarmee heeft microkrediet een positieve uitwerking op de hele samenleving.

Ondernemen is de toekomst
Ondernemerschap is een van de belangrijkste pijlers van microfinanciering. Het geld dat ondernemers aflossen wordt weer opnieuw gebruikt om ambitieuze, beginnende ondernemers van startkapitaal te voorzien. Zo blijft hetzelfde geld constant nieuwe ondernemers steunen. En worden uiteindelijk veel meer mensen geholpen. Door te investeren in ondernemende mensen in ontwikkelingslanden krijgt het rendement een sociaal karakter.

Oikocredit is één van de oudste verstrekkers van microkrediet. Dit jaar bestaat de organisatie 40 jaar. In deze 40 jaar zijn er vele mooie succesverhalen verzameld. Meer hierover kunt u lezen op investeerinmensen.nl.

Stichting Beheer Oikocredit Nederland Fonds is als beheerder van het Oikocredit Nederland Fonds opgenomen in het register van de AFM. Het Oikocredit Nederland Fonds is een beleggingsfonds en er zijn risico’s verbonden aan een belegging in het ONF.

Loop geen onnodig risico, lees de Essentiële Beleggersinformatie.

Advertisement

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top