Now Reading
Badkledingdag

Badkledingdag

De een zweert erbij, de ander heeft er een hekel aan.  Toch zijn er veel sauna’s die (vaste) badkledingdagen hebben waarbij zwemkleding verplicht is.

Sauna met badkleding
Het is niet altijd makkelijk om een sauna te vinden waar er badkledingdagen zijn. In ons netwerk kunt u wél heel specifiek zoeken naar deze dagen.

Waarom een badpak?
Wilt u zelf niet naakt lopen of wilt u anderen niet naakt zien? Dit kan natuurlijk allebei. U bent het misschien ook niet gewend, dan is een eerste keer altijd een hele belevenis. Wanneer u echt alleen met badpak naar de sauna wilt dan bent u echter beperkt in de hoeveelheid mogelijkheden.

Badkledingdagen zijn dan een uitkomst! Op deze dagen is het (meestal) niet toegestaan om naakt te lopen. Op deze manier kunt u de sauna verkennen, rondkijken en eventueel een andere keer zonder zwemkleding gaan. Of wellicht blijft u alleen komen op badkledingdag(en).

Wat is er dan tegen badkleding in de sauna?

Lees ook
haren kleuren

Een aantal argumenten tegen zwemkleding in de sauna zijn de volgende:

  1. Door zweet en hitte kan badkleding ongemakkelijk gaan zitten.
  2. Vanwege al dat zweet wordt kleding een stuk onhygiënischer
  3. De huis is bedekt waardoor koelen bijna niet mogelijk is. Hier kunt u hoofdpijn van krijgen.

    Al met al is dit ook een kwestie van persoonlijke hygiëne. Als u badkleding draagt maar goed wilt koelen dan lukt dit vast wel. En waarschijnlijk heeft ook niemand zin om met een knellend badpak of zwembroek in de sauna bij 100 graden te zitten. Zorg dan voor badkleding die zoveel mogelijk hittebestendige materialen bevat.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top