Pas uw badkamer aan voor een veilige oude dag in uw eigen huis

Pas uw badkamer aan voor een veilige oude dag in uw eigen huis

De badkamer is voor vele een plek om even lekker tot rust te komen. Na een intensieve dag even een lekkere warme douche nemen om de spieren weer even soepel te maken of met een goed boek in een warm bad om even uw hoofd leeg te maken. Maar wanneer we ouder worden is de badkamer niet alleen een plek om te ontspannen, maar het is ook een plek in huis waar veel ongelukken gebeuren. Belangrijk om uw badkamer eens goed onder de loep te nemen om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn om de badkamer zo veilig mogelijk te maken.

Wanneer we ouder worden wordt het wat lastiger om trappen te lopen of om bijvoorbeeld een hoge instap in een bad te maken. U moet bij het instappen balanceren op een been, waardoor het gemakkelijk is om uw evenwicht te verliezen en te vallen. Natuurlijk zijn er wel aanpassingen nodig om dit risico te beperken. Zo kunt u bijvoorbeeld beugels plaatsen naast het bad of ook naast uw wc, zodat u zich goed vast kunt houden bij het verplaatsen in de badkamer. Het verliezen van uw evenwicht wordt zo aanzienlijk verkleind.

Ook kunt u er voor kiezen om uw bad te vervangen door een gemakkelijkere inloopdouche. U heeft dan geen hoge instap in bad te maken. Mocht het lange staan onder de douche voor u een probleem zijn dan kunt er ook voor kiezen om een douchebankje te monteren in uw douche. Deze kunt u tijdens het douchen uitklappen om op te gaan zitten.

Wilt u toch liever uw bad behouden dan bestaan er tegenwoordig ook inloopbaden. Dit zijn baden waar een deurtje in zit die er voor zorgt dat u zonder hoge instap in uw bad kunt stappen. Wanneer de deur gesloten wordt is deze waterdicht en kunt u het bad vol laten lopen. Deze baden zijn ook beschikbaar met een apart zitje in het bad wat ook het overeind komen weer makkelijker maakt.

Bent u ook van plan om uw badkamer aan te passen? Kijk dan eens bij Sanitairwinkel Megadump Tiel zij hebben 1001 producten om uw badkamer te renoveren en veiliger te maken voor uw oude dag.

Gaat u deze klus zelf doen? Dan is het ook handig om het juiste gereedschap in huis te hebben. De benodigde Mastertools bestelt u eenvoudig op deze website.

Mocht u toch liever een professioneel klusbedrijf in willen huren dan zijn er ook diverse organisaties die tegenwoordig in 1 dag uw badkamer al kunnen om toveren tot een veilige badomgeving voor de oudere doelgroep.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: