Avontuurlijke Rondreis Costa Rica

Avontuurlijke Rondreis Costa Rica

Costa Rica, een en al natuur. Geen land ter wereld dat zoveel actief beschermde grond per regio heeft. Vulkanen, warmwaterbronnen, regenwouden en veel verschillende diersoorten. Costa Rica puilt uit van de blikvangers!

Gaat u ook op rondreis in Costa Rica? Gaat u dan eens naar het Torteguero National Park, waar verschillende soorten zeeschildpadden beschermd leven. Of wat dacht u ervan om een mooie jungletocht te maken? Of een ontspannend strandverblijf, aan het strand Playa Tamarindo aan de Stille Oceaan. Wat een prachtig strand is dat!
U kunt zelf met de auto naar Costa Rica, daarbij bepaalt u zelf waar u heen gaat in Costa Rica en in welke hotels u wilt overnachten. Er zijn ook verschillende arrangementen waar u uit kunt kiezen, hier wordt alles voor u geregeld. Denk maar eens aan ‘Best of Costa Rica’ of aan ‘Kids in Costa Rica’, want ook kinderen zijn van harte welkom!
In Costa Rica is er een prachtige balans in het zien van natuur, flora, fauna en andere interessante bezienswaardigheden. U heeft zoveel mogelijkheden op uw rondreis in Costa Rica!

Beste reistijd
De beste reistijd om een rondreis in Costa Rica te maken is in de maanden januari tot en met maart. Het is in de maanden juni tot en met november namelijk regenseizoen in Costa Rica. Het is dan wel veel groener, maar houdt dan wel rekening met een minimum van één dagelijkse onweersbui.

En? Klinkt Costa Rica al als een geschikt vakantieland? Sportief en stoer op pad in een van de mooiste landen van onze aardbol. Aan alles is gedacht bij het samenstellen van deze reis, om u de zorgen uit handen te nemen. U kunt optimaal genieten van al het moois van Costa Rica.

Costa Rica is ook heel geschikt voor reizigers die de stress en de druk van de moderne wereld even achter zich willen laten. Uw rondreis in Costa Rica staat in het teken van landschap, flora, fauna en zeldzame dieren in hun natuurlijke omgeving. Samen met de uitermate vriendelijke bevolking, draagt dit bij aan een zeer aangename vakantie.

Tips voor een geslaagde rondreis in Costa Rica:

  • Een hele leuke activiteit is canyoning, hier tokkelt u tussen de bomen van de jungle. U slingert tot wel één kilometer tussen de bomen, een leuke activiteit om uw hoogtevrees mee te overwinnen. Dit moet u echt gedaan hebben als u in Costa Rica bent geweest.
  • Breng een bezoek aan de Baldi hotsprings, bij de Arenal vulkaan. Vanuit de heerlijke warmwaterbronnen heeft u rond zonsondergang een mooi uitzicht op de vulkaan en bij helder weer kunt u de lava zien stromen. Nog beter, u kunt er ook nog eens heerlijk eten!
  • Houdt u meer van actie, maak dan een wandeling over de oude lava stromen in het Arenal National Park. Hoe dichterbij u klimt richting de vulkaan hoe beter u de activiteiten van de vulkaan kunt waarnemen. De klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving het meer van Arenal. Het is alleen wel op eigen risico want u weet nooit wanneer de vulkaan echt actief wordt.
  • Als u een van de geweldige nationale parken van Costa Rica bezoekt, ga dan op pad met een gids. Zelf heb ik zonder gids gewandeld over de hanging bridges in Selva Verde National Park. Daarna heb ik een wandeling gemaakt door het Monteverde Cloudforest National Park met een gids en dan ziet u veel meer en de gids vertelt veel over de flora en fauna. Dankzij de gids de Quetzal (De Quetzal is een van de meest bewonderde vogels van Costa Rica) gezien.
  • Bezoek de nationale parken vroeg zodat het nog rustig is en u daarom een grootste kans hebt bijzondere dieren te zien.
  • Op zoek naar meer uitdaging? Over onverharde wegen rijden en na het doorkruizen van rivieren komt u aan in Carate om het Corcovado National Park te bezoeken en te verblijven in La Leona Ecolodge. Dit is een gevoel van grenzen verleggen en het avontuur aangaan!
  • Manuel Antonio National Park is een toeristische trekpleister. Ga zo vroeg mogelijk om de drie soorten apen die hier leven te zien.
  • De beste plek om walvissen te zien is het zuidwesten van Costa Rica. Voor de kust van het schiereiland Osa en van Costa Ballena zijn er per jaar twee perioden waarin bultrugwalvissen te spotten zijn. In december komen de walvissen uit het Noordpoolgebied naar deze streek om te paren. Dan kunt u soms de mannetjes hoog boven het water uit zien springen!

Kijkt u hier voor meer informatie voor een avontuurlijke Rondreis Costa Rica!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: