Appel-knolselderijsoep

Appel-knolselderijsoep

Dit recept is vegetarisch, glutenvrij, suikervrij en lactosevrij. Qua structuur heeft hij wat weg van een maaltijdsoep, maar de appel en de tijm geven de soep een fris en kruidig tintje.

Ingrediënten: 3 eetlepels kokosolie, 2 uien in ringen, 1 stengel bleekselderij in stukken zonder slierten, geschilde knolselderij in blokken, 4 appels Jonagold [geschild, zonder klokhuis en in stukken], 2 takjes tijm [alleen de blaadjes], 1-2 liter groentebouillon, 2 scheuten kokosmelk, geroosterde hazelnoten, gesneden blad selderij.

Maak de kokosolie in een grote pan warm en fruit de uien en de bleekselderij op een middel hoog vuur ongeveer 10 minuten aan. Voeg de tijm, de knolselderij en de appels toe en bak die even mee, zodat ze smaak afgeven. Doe de bouillon erbij [eerst even 1 liter] en laat alles zachtjes doorkoken, zo’n 25-30 minuten. De knolselderij moet lekker zacht zijn.

Pureer hierna het mengsel met een staafmixer [pan van het vuur] en doe er [indien de soep te dik is de extra bouillon bij]. Voeg een scheut kokosmelk en naar smaak peper en zout toe.

Net voor het serveren de soep garneren met wat geroosterde hazelnoten [in een droge koekenpan], paar blaadjes tijm, selderijblad en een beetje kokosmelk.

Heerlijk met een bol brood en prima geschikt om op te warmen na een [zoals vandaag] natte boswandeling!

——-
Vindt u dit bericht leuk? Like mijn Facebookpagina en blijf op de hoogte van mijn ervaringen in de keuken en de (moes)tuin