Now Reading
ANBO gaat strijd aan met de energiereuzen

ANBO gaat strijd aan met de energiereuzen

Doorlopende kortingen van 8 tot 14 procent. ‘Wie de moeite neemt om over te stappen naar een andere energieleverancier kan flink besparen op zijn energierekening’. Met die boodschap zet ANBO de aanval in op de drie grote energieleveranciers Essent, Nuon en Eneco, die 75 procent van de energiemarkt beheersen. Bij drie kleinere energieleveranciers is door de seniorenorganisatie een doorlopende korting bedongen van 8 tot 14 procent op de gemiddelde energietarieven van de drie marktleiders. Dat betekent minimaal een besparing van 100 euro per jaar op de gas- en elektriciteitsrekening voor een eenpersoonshuishouden en zo’n 125 euro voor meerpersoonshuishoudens.

Koopkracht onder druk
“Een fatsoenlijk inkomen voor senioren is speerpunt voor de belangenorganisatie die wij zijn”, stelt Liane den Haan directeur-bestuurder bij ANBO. “Maar de koopkracht van senioren staat nu al voor het zevende jaar op een rij onder druk. En daarom bedingen we bijvoorbeeld kortingen bij 16 zorgverzekeraars en nu dus ook goedkopere energie. Zodat senioren structureel en substantieel hun vaste lasten kunnen verlagen. De energiebedrijven die meedoen mogen zelf bepalen hoeveel doorlopende korting zij geven, maar die moet wel minstens 7 procent zijn. De korting bij Green Choice staat nu op minimaal 8 procent bij Electrabel op minimaal 10 procent en bij Budget Energie op minimaal 14 procent. Electrabel is ook bereid om de overstapboete te betalen als het contract nog loopt bij een andere energieleverancier. Overstappen kan dus een flinke besparing opleveren voor de portemonnee. En niet alleen voor senioren. De korting geldt ook voor bestaande klanten.”

Doorlopende korting
Veel Nederlanders, en zeker senioren, vinden het te ingewikkeld om over te stappen naar een ander energiebedrijf, zelfs als dat voordeliger is. Vorig jaar koos 13,2 procent van de Nederlandse consumenten om te wisselen van energieleverancier, een jaar eerder was dat 12,1 procent. ANBO schreef eerder energieveilingen uit om korting te bedingen voor haar leden. Senioren konden dan overstappen naar de goedkoopste aanbieder. Het nieuwe initiatief van ANBO is uniek, omdat het een vaste afspraak betreft met meer dan 7% doorlopende korting op de gemiddelde energietarieven bij meerdere energieleveranciers tegelijkertijd.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top