Altijd wind mee – de elektrische fiets!

Altijd wind mee – de elektrische fiets!

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Elektrische fietsen zijn ideaal om heerlijk mee te toeren door het aankomende lente landschap.
Het grootste voordeel van een elektrische fiets is dat hij voor iedere fietser geschikt is. Wil je zelf graag fietsen maar toch een reserve hebben voor als je vermoeid raakt? Dat kan! Heb je zin om te fietsen maar wil je even fris van je rit thuiskomen als dat je aan de rit begonnen bent? Ook dat is mogelijk.

De middenmotor anno nu

Veruit het populairst is de elektrische fiets met een middenmotor van de Nederlandse merken Gazelle en Batavus. De middenmotor is bij de trapas geplaatst. Het grote voordeel van deze middenmotor is dat je de balans tijdens het fietsen gemakkelijker kunt behouden. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van een zwaardere voor- of achterhand.

elektrische fiets - middenmotor

Ook is de manier van aandrijven heel natuurlijk. Als je fietst zet je kracht op de pedalen, en de middenmotor helpt hier een beetje bij. Een bekend nadeel is dat deze motor iets meer geluid maakt. Maar tijdens het fietsen is dit bijna verwaarloosbaar. Bekende merken van middenmotoren zijn Bosch, Impulse en het nieuwe Shimano Steps .

Fietsen langs de mooiste plekjes

Met ruim 30.000 kilometer aan fietsroutes is er altijd wel een nieuwe plek om te ontdekken. Met de elektrische fiets kun je gemakkelijk opstappen en wegrijden. Zo kun je heerlijk rondrijden in de koele bossen van het Veluwse Uddel of naar hartelust laveren rond het vierlanden punt. Ook langs de Nederlandse afsluitdijk is het prachtig fietsen en, zeker met de wind vanuit zee, is het erg fijn om aanspraak te kunnen maken op een beetje ondersteuning tijdens het fietsen zodat je energie over hebt voor genieten. En dat is nu ook gelijk het grootste voordeel van de elektrische fiets. Je houdt energie over voor genieten!

Comfortabel op pad

De elektrische fiets is dus zeer terecht zeer populair en het is fijn om te zien dat het steeds normaler word om op de elektrische fiets te stappen. Het stoffige imago is niet meer. Doordat je nog steeds zelf moet trappen blijf je in beweging en heeft de elektrische fiets alle voordelen voor je gezondheid. Wat ook een prettig bijkomend voordeel is dat je onderweg ook nog puf over hebt voor spontaniteit. Even onderweg dat leuke stadje bezoeken of naar het museum om te schuilen bij slecht weer!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: